2023. április 11. kedd

Zarándokének.
A mélységből kiáltok hozzád, URam! Uram, halld meg szavamat, füled legyen figyelmes könyörgő szavamra! Ha a bűnöket számon tartod, URam, Uram, ki marad meg akkor? De nálad van a bocsánat, ezért félnek téged.
Várom az URat, várja a lelkem, és bízom ígéretében. Lelkem várja az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt, mint az őrök a reggelt.
Bízzál, Izráel, az ÚRban, mert az ÚRnál van a kegyelem, és gazdag ő, meg tud váltani. Meg is váltja Izráelt minden bűnéből.

Zsolt 130.

A MEGBOCSÁTÁS

Ha a bűnöket számon tartod, URam, Uram, ki marad meg akkor? De nálad van a bocsánat, ezért félnek téged. (Zsolt 130,2-4)

Nemrég felmondtam egy cégnél, amelynek felépítésében nagy szerepet játszottam az elmúlt időben. Vezetői szerepben voltam, ezért különösen nehéz volt döntenem. Nem tudtam megmagyarázni, hogy mi volt a baj, de tudtam, hogy a dolgok megváltoztak. Amikor megosztottam aggályaimat a céggel kapcsolatban, a kollégák, akikben valaha megbíztam, hátat fordítottak. Úgy mentem el, hogy közben megtörtnek és vesztesnek éreztem magam.
A gyász hagyományos szakaszai a tagadás, a harag és a depresszió, amelyet végül az elfogadás követ. A 130. zsoltár világossá teszi, hogy a megbocsátás szintén elengedhetetlen. Bár az idő enyhített a veszteség és az árulás fájdalmán, megbocsátás nélkül a megtorlás vágya felemésztett. Nem volt egészséges, hogy rossz dolgokat kívántam azoknak, akik megbántottak, és az ő hibáikat figyeltem, ahelyett, hogy elismertem volna a sajátomat. Miközben rágódtam az igazságtalanságon, nem láttam be, hogy Isten felhasználhatja ezt a rossz élményt a hitem megerősítésére.
Nem léphetünk előre Istennel, ha az energiánkat régi sebek ápolására vagy mások szerencsétlenségében való reménykedésre fordítjuk. Ehelyett kereshetjük Isten bölcsességét és vigasztalását, miközben túléljük a fájdalmat, nyitottak maradva arra, amit Isten tartogat számunkra.

Imádság: Atyánk! Segíts megbocsátani, hogy elengedhessük a múltat, és közelebb kerülhessünk hozzád! Ámen.

Ha megbocsátok, akkor jobban tudok szolgálni Istennek.
Reese Delaney (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MEG KELL BOCSÁTANUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek