2023. április 13. csütörtök

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.

Mt 11,28-30.

KÖNNYŰ TEHER

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Jónak tűnt az életem, ahogy gyerekből felnőtté váltam. Amikor főiskolára mentem, hogy megszerezzem a diplomámat, minden rendben ment. Ugyan nem én voltam a legokosabb az osztályban, de befejeztem a tanulmányaimat. Ezt követően egy cégnél kezdtem dolgozni. Szerencsés voltam, mert elég pénzt kerestem ahhoz, hogy kielégítsem a szükségleteimet.
Aztán az egyik nap az orvosom közölte, hogy rákos vagyok. Fenekestül felfordult a világom. Sírtam. Sohasem számítottam arra, hogy ezt a hírt kapom. A rák miatt most gyorsan elfáradok, és életem végéig gyógyszert kell szednem.
Mindennap elmegyek a kápolnába. A diagnózisom után így kezdtem imádkozni: "Uram, miért kell ezt átélnem? Elbírom ezt?" Egyik nap azt éreztem, mintha Isten megfogná a kezem, és azt suttogná: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Megkerestem a verset a Bibliámban. Újra és újra elolvastam, míg végre megnyugodtam. Ez a vers kísért tovább, és lassan visszatért az életkedvem. Tudom, hogy Isten mindig velem van. Nem tudom, meddig fogok élni, de a terhem könnyűnek tűnik.

Imádság: Ó, Istenünk! Segíts emlékeznünk arra, hogy te mindig velünk vagy! Köszönjük, hogy a terheinket megoszthatjuk veled, így könnyebbek lesznek. Ámen.

Nem tudom, a jövő mit tartogat, de Isten velem van.
Waspati Ken Wardani (Jakarta, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET ÉPP RÁKKAL DIAGNOSZTIZÁLTAK!

Hozzászólások   

#1 Kiraly Lorand 2023-04-13 14:18
Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség.Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor hogy melyiket válasszam: nem tudom. 23 Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél..PÁL LEVELE A FILIPPIEKHEZ 1.21-23.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek