2023. április 15. szombat

Amikor Jézus továbbment onnan, meglátott egy embert a vámszedő helyen ülni, akit Máténak hívtak, és így szólt hozzá: Kövess engem! Az felkelt, és követte őt. És történt, amikor Jézus asztalnál ült a házban, hogy sok vámszedő és bűnös jött, és odatelepedett Jézushoz és az ő tanítványaihoz. Meglátták ezt a farizeusok, és szóltak tanítványainak: Miért eszik a ti mesteretek vámszedőkkel és bűnösökkel együtt? Ő pedig, amikor ezt meghallotta, így szólt: Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: "Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot." Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket.

Mt 9,9-13.

ÖRÖK SZERETET

Örök szeretettel szerettelek. (Jer 31,3)

Binky a mi Yorkshire terrierünk volt, de nem egy tipikus aranyos, csaholó kis szőrcsomó, ahogy elképzelnénk. Saját alma legnagyobb kutyusa volt. Farka kurta, füle csüngött. Származásával ellentétben - a tenyésztő szerint - egy teljes csődtömeg. Számunkra azonban egy különleges karakter volt: a postást mindig megugatta, kikergette a macskát a kertből és mindig készen állt egy sétára. Néha még ránk is vicsorgott. Családtagként tekintettünk rá, és nagyon szerettük.
Szükségünk van arra, hogy valakit szeressünk és minket is szeressenek. De még akkor is, ha sok-sok éve keresztények vagyunk, nehéz néha elhinnünk, hogy Isten valóságosan szeret minket. A mai evangélium megmutatja Isten örök szeretetének természetét, amikor azokat keresi, akiket a társadalom kitaszított. Jézus minőségi időt tölt velük, és követésére hívja őket.
Amikor engedjük Jézusnak, hogy Istenhez vezessen, ő elfogad minket tökéletlenségünk és különbözőségeink ellenére is. Isten türelmesen gyógyítgatja legmélyebb sebeinket és lelki problémáinkat, mert valamennyien Isten szeretett családjának tagjai vagyunk.

Imádság: Drága Istenünk, hozzád jövünk sebeinkkel és kudarcainkkal. Segíts megtanulnunk, hogy te elfogadsz és szeretsz bennünket mindörökké! Ámen.

Isten nem a tökéletlenségemet látja, hanem azt, hogy az ő családjához tartozom.
April McIntyre (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉLTATLANNAK ÉRZIK MAGUKAT ISTEN SZERETETÉRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek