2023. április 17. hétfő

És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus, akiből az egész test egybeilleszkedik és összekapcsolódik a különféle ízületek segítségével úgy, hogy minden egyes tagja erejéhez mérten közösen munkálja a test növekedését, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,11-16.

VÁLTOZÁST HOZNI

Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai. (1Kor 12,27)

A 2020-as év lehet, hogy véget ért, de nem fogjuk egykönnyen elfelejteni. Egy olyan év volt, amely borzalmas fájdalmat, veszteséget és változást hozott sokak életében.
A pandémia azonban pozitív változásokat is eredményezett. Az otthoni munka sokaknak segített abban, hogy rájöjjenek, mennyire hiányzik a családdal és a barátokkal töltött idő. Akik késő estig dolgoztak, elkezdték értékelni azt, hogy helyreállt az egyensúly a munkahelyi és az otthoni élet között. A pandémia arra is rávilágított, hogy milyen fontos a lelki egészség, amelyet annyira elhanyagoltunk egy versengésre épülő társadalomban.
Rengeteg, a pandémia hatásai miatt szenvedő embert láttam, amely egyre erősebben arra késztetett, hogy csatlakozzam egy mentálhigiénés önkéntes csoporthoz, akik másokat segítenek, hogy legyőzzék veszteségeiket. Néha egy értő meghallgatás vagy egy bátorító szó hatalmas változást hozhat mások életében. Az Ef 4,11-16-ban Isten különböző embereket hív arra, hogy közösen szolgáljanak, hogy Krisztus teste felépüljön, miközben minden egyes tagja szeretetben munkálkodik.
Isten a rosszból is jót tud kihozni, ha szeretetben összefogunk, hogy mások életében változást munkáljunk.

Imádság: Atyánk, hálásak vagyunk a különböző talentumokért, melyeket tőled kaptunk, azért, hogy lehetőségünk legyen ezáltal mások életébe is változást hozni. Ámen.

Isten a rosszat is jóra tudja fordítani, ha kész vagyok törődni másokkal.
Agnes Wee (Singapore)

IMÁDKOZZUNK A MÁSOK ÉLETÉT SEGÍTŐ ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek