2023. április 19. szerda

URam, szereteted az égig ér, hűséged a fellegekig. Igazságod olyan, mint a hatalmas hegyek, ítéleteid, mint a nagy mélység, embert és állatot megtartasz, URam. Mily drága a te szereteted, Istenem! Szárnyad árnyékába menekülnek az emberek. Dúslakodnak házad bőségében, örömöt árasztasz rájuk, mint patakot. Mert nálad van az élet forrása, a te világosságod által látunk világosságot.

Zsolt 36,6-10.

BIZTOS HELY

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. (Zsolt 46,2)

Lányom kisegítő iskolában dolgozik, ahová olyan diákok járnak, akiknek igényeit a hagyományos közoktatási intézmények nem tudják kielégíteni. Nyugdíjazásom óta alkalmanként helyettesítő tanárként dolgoztam az iskolában. Minden teremben van egy ún. "biztonságos hely", ahová a diákok elmehetnek egy kis szünetre, ha túlterheltnek érzik magukat vagy félnek egy helyzettől. A biztonságos hely a terem csendes részében van, és - kreatív módon - anyagokkal, bútorokkal egyfajta "elszigeteltség" érzetet ad az ott tartózkodónak az osztály többi részétől és a többi diáktól.
Néha mindannyiunknak szüksége van egy biztonságos helyre. Hiszem, hogy a keresztények ezt Jézus által kapják meg: "őbenne van bátorságunk és szabad utunk bizodalommal a benne való hit által." (Ef 3,12) A mai ige biztat, ha félek vagy túl sok a terhem. Tudom, hogy szívem csendességében bemenekülhetek Isten szárnyai alá, ahol vigaszt, békességet és örömet találok.
A Biblia sokszor említi, hogy Isten a mi "menedékünk és erősségünk" szeretne lenni. Az Isten által adott biztos helyen bátorságot és reményt találunk.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük jelenlétedet és azt a vágyadat, hogy megóvj bennünket. Segíts bízni abban, hogy te sohasem hagysz cserben minket! Ámen.

Ha félek, Krisztusban menedéket találok.
Cathy Fooshee (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek