2023. április 22. szombat

Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.
A nekem adott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: aki a prófétálás ajándékát kapta, az a hit szabálya szerint prófétáljon; aki a szolgálat ajándékát kapta, az végezze szolgálatát; a tanító a tanítást, a vigasztaló a vigasztalást, az adakozó szerénységgel, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,1-8.

SZEDD FEL ÉS IMÁDKOZZ!

Az imádkozásban és a hálaadásban legyetek kitartóak és éberek! (Kol 4,2)

A férjemmel szeretünk naponta sétálni vidéki városunk utcáin. Néhány évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy összeszedjük a szemetet, amely az árkokban hever a séta útvonalán. Jólesik mind a mozgás és a friss levegő, mind pedig az, hogy segítünk Isten földjének szépítésében. De frusztráló is lehet. Azt tapasztaljuk, hogy miután megtisztítottunk egy területet, ott néhány napon belül még több szemét gyűlik össze. Egy ponton dühös lettem a visszaeső elkövetőkre, de aztán megváltoztattam a gondolkodásmódomat, és imádkozni kezdtem. Minden egyes szemétdarabnál, amit összeszedek, imádkozom azért a személyért, aki odadobta. Ekkor Isten szinte azonnal megbocsátássá és empátiává változtatja a haragomat.
Imával átformálhatjuk gondolatainkat és hozzáállásunkat. Az ima a gyűlöletet szeretetté, a félelmet bizalommá, a haragot megbocsátássá, a kétségbeesést pedig örömmé változtathatja. Ha emlékeztetjük magunkat az imádságra, amikor olyan negatív gondolatokkal szembesülünk, mint a félelem és a harag, gondolatainkat Jézusra irányíthatjuk. Isten ajándéka, az imádság óriási erővel bír!

Imádság: Istenünk, köszönjük neked az imádság kiváltságát. Miközben imádkozunk, alakítsd át gondolatainkat, hogy akaratodhoz igazodjanak! Ámen.

Az ima megváltoztathatja az elmémet és az életemet.
Jan Towne (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDSÁGUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek