2023. április 24. hétfő

Zengjetek hálaéneket az ÚRnak, énekeljetek hárfakísérettel Istenünknek! Ő az, aki beborítja felhőkkel az eget, esőt bocsát a földre, füvet sarjaszt a hegyeken. Eledelt ad az állatoknak, a károgó hollóknak is. Nem a lovak erejében leli kedvét, nem a férfi izmaiban gyönyörködik. Az istenfélőkben gyönyörködik az ÚR, azokban, akik az ő szeretetében bíznak. Jeruzsálem, dicsőítsd az URat, Sion, dicsérd Istenedet! Mert ő erős zárakat tett kapuidra, megáldotta benned lakó fiaidat. Békét szerzett határaidon, a búza legjavával tart jól téged. Elküldi parancsát a földre, beszéde gyorsan terjed. Olyan havat ad, mint a fehér gyapjú, olyan deret szór szét, amilyen a hamu. Darabokban dobálja a jeget, ki állhatja ki hidegét? De ha kibocsátja szavát, elolvasztja azokat, és ha szelet támaszt, már víz csörgedezik.

Zsolt 147,7-18.

VIHAROS IDŐJÁRÁS

Ő az, aki beborítja felhőkkel az eget, esőt bocsát a földre, füvet sarjaszt a hegyeken. (Zsolt 147,8)

Ahogy a helyi hírcsatornát néztem a hurrikánszezon kezdetén, az időjárás előrejelző tanácsokat adott arról, hogy mit tegyünk és mit ne egy hurrikán idején. Már az idei évre előre jelzett hurrikánok száma is megállásra és imádkozásra késztetett. A viharos időjárás megrémít. Amikor meghallom az előrejelzéseket pusztító szelekről, esőzésekről, tornádókról, hurrikánokról vagy más zord időjárásról, imádkozni kezdek. Kérem Istent, hogy védjen meg engem, a családomat, a városomat és az államomat.
De viharok nem jönnek mindennap. Van, amikor Isten szelíd esőt, ragyogó napsütést vagy gyönyörű hótakarót ad nekünk. Ezek nélkül a változások nélkül nem tudnánk élvezni az évszaknak megfelelő virágokat, a dús füvet vagy a gyönyörű erdőket. Az ilyen időjárás megáldja a termőföldeket is, amelyek élelemmel látnak el bennünket. Az eső megtölti a tavakat és folyókat, és hó borítja a lejtőket, így számos szabadtéri tevékenységet élvezhetünk. Hálát adok Istennek a föld természeti szépségéért, valamint az élelem, a ruházat és a kikapcsolódás biztosításáért.
A mai szentírási olvasmány emlékeztet minket, hogy Isten azokban gyönyörködik, akik kimeríthetetlen szeretetében reménykednek. Bízhatunk Teremtőnkben, és ez a bizalom közelebb hozhat minket az Istennel való szorosabb kapcsolathoz.

Imádság: Drága Urunk, segíts nekünk, hogy bízzunk benned, bármilyen legyen is az időjárás. Ámen.

Mindig bízhatok Isten gondviselésében.
Betty White Coleman (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK A HURRIKÁN ÉRINTETTE TELEPÜLÉSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek