2023. április 29. szombat

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. Mert én, az ÚR vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak és becsesnek, és mivel szeretlek, embereket adok helyetted, életedért cserébe nemzeteket. Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek. Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld széléről, mindenkit, akit rólam neveztek el, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

ISTEN MINDIG VELEM VAN

Így szól az ÚR: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! (Ézs 43,1)

Az egyik nagynéném rendszeresen küldte az El Aposento Alto könyvecskéket -a Csendes Percek spanyol nyelvű változatát - az unokahúgainak, unokaöccseinek és barátainak. A kiadványon keresztül megismertem Jézust és a szerető Istent. Az összes könyvet megtartottam, amit küldött nekem.
Amikor 15 éves lettem, kijelentettem, hogy önállósodni akarok a szüleimtől, mert nem támogattak engem. Abbahagytam a művészeti tanulmányaimat, hogy valamilyen munkalehetőség után nézzek, amiből el tudom tartani magam. Ez idő tájt kezdtem rendszeresen templomba járni, de nemsokára, céljaim hajszolása közben, elhagytam az egyházat, és szélsőséges életet éltem.
Hét év után ledoktoráltam, de nem voltam boldog. Egzisztenciális válságba kerültem, ezért újra elővettem a régi áhítatos füzeteket. A történetek épp olyan aktuálisak voltak, mint sok évvel azelőtt. Tudatosult bennem, hogy Isten végig ott volt mellettem.
Azóta visszatértem a gyülekezetemhez, és a boldogságom teljes. Isten a szívembe költözött, irányítja életem és hitem. Hálás vagyok, hogy a bukásaim ellenére ő mellettem maradt. Isten megmutatta szeretetét a családomon, a gyülekezetemen és a Csendes Percek történetein keresztül.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy velünk maradsz akkor is, ha mi elfordulunk tőled. Tölts be minket bölcsességgel és bátorsággal, hogy bízzunk szabadító kegyelmedben! Ámen.

Isten mindig velem van utamon.
Carlos D. Ortiz (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A LELKI KÖZÖSSÉGET KERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek