2023. április 30. vasárnap

Hallottátok, hogy megmondatott: "Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet." Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy így mennyei Atyátoknak fiai legyetek, mert ő felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak testvéreiteket köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.

Mt 5,43-48.

EGY BÉKÍTŐ VACSORA

Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket. (Mt 5,44)

A fiatal pár, aki az alattunk lévő lakásban él, egy ideje éjszakánként hangosan hallgatta a zenét. Néhányszor megkértem őket, hogy halkítsanak rajta.
Egyik szombaton a zene a szokottnál is hangosabb volt. Idegesen kértem őket, hogy halkítsák le most már a zenét. A fiatalember azonban elutasított. "Azt hiszem, eltúlozza a dolgot" - mondta. Mivel semmire se jutottam, visszafeküdtem aludni. Nagyon bántott, hogy a beszélgetésünk rosszul alakult. Szerettem volna békét kötni, így felajánlottam az egyetlen dolgot, amire gondolni tudtam: egy közös vacsorát.
A vacsora estjén a férfi, Brody, egyedül érkezett, mivel barátnőjének dolgoznia kellett. Az elején kissé kínos volt, de igyekeztem minél nyitottabban viselkedni. Szerettem volna, ha érzik, nem tartok haragot. A vacsora után jelentősen javult a kapcsolatom a párral. Egyszer, amikor az autóm nem akart beindulni, Brody segítségével sikerült eljutnom időben egy találkozóra.
Ahhoz, hogy Isten gyermekeiként éljünk, szeretnünk kell azokat is, akik nem szeretnek minket. Kedvességet gyakorolni a szomszédjaim felé szeretetre való nyitottságot igényelt. Az Úr mindannyiunk életébe helyezett olyan embereket, akiknek a szeretete kihívást jelenthet. A lényeg az, hogyan válaszolunk erre.

Imádság: Uram, néha kihívást jelent szeretni az embereket. Adj nekem erőt, hogy úgy szeressem őket, ahogy te! Ámen.

Krisztus segítségével szeretettel fordulok embertársaimhoz.
Allison Wilson Lee (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDOK KÖZÖTTI BÉKÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek