2023. június 4. vasárnap

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. Mert én, az ÚR vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak és becsesnek, és mivel szeretlek, embereket adok helyetted, életedért cserébe nemzeteket. Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek. Ezt mondom északnak: Add ide! — és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld széléről, mindenkit, akit rólam neveztek el, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

A MAGA IDEJÉBEN

Szépen megalkotott mindent a maga idejében. (Préd 3,11)

Amikor tél elején sétálgattam az erdőben, arra gondoltam, néhány hete még milyen gyönyörűek voltak a fák, tele színes levéllel. Mostanra viszont csupaszak az ágak, és minden egyforma fakószürke. Lefényképeztem az egyik fát, de így is csak a kopárságot láttam. Viszont észrevettem, hogy minden ágon apró kis dudorok vannak, és arra gondoltam, hogy ezekből apró rügyek lesznek, melyekből tavasszal új élet sarjad.
Ez egy évvel azután történt, hogy elvesztettük nevelt fiunkat egy autóbalesetben. A baleset után nem tudtam elképzelni, hogyan tud Isten jót kihozni ebből a helyzetből. De ő lassan visszaidézte bennünk a rengeteg csodálatos pillanatot, melyeket a gyerekünkkel átélhettünk, és megértettem, hogy ezek az emlékek olyan ajándékok, melyeket soha senki nem vehet el tőlünk. Isten nem ígért korlátlan mennyiségű időt a gyermekünkkel, de minden pillanat, ami adatott, csodálatos volt. És ahogyan lassan elfogadtam a veszteséget, Isten használni kezdett, hogy segítsek más anyáknak, akik szintén elvesztették gyermeküket.
Isten akkor is jót hoz ki egy helyzetből, ha mi ezt nem tudjuk elképzelni. Néha úgy érezzük, örökre kopárok maradunk, de ő begyógyítja a sebeket, és új élet fakad. Amikor eljön az ideje, gyönyörű áldások nőnek ki a fájdalmunkból és összetörtségünkből.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy te mindent újjá teszel. Meggyógyítod sebeinket, és megnyugvást adsz lelkünknek. Ámen.

Idővel Isten begyógyítja a sebeinket.
Marci Krull (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEVELŐSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek