2023. június 7. szerda

Azután így szólt hozzájuk Jézus: Ki az közületek, akinek van egy barátja, és az elmegy hozzá éjfélkor, és ezt mondja neki: Barátom, adj nekem kölcsön három kenyeret, mert útról érkezett egy barátom, és nincs mit elébe tegyek — és az így válaszolna belülről: Hagyjál békén! Az ajtó már be van zárva, és velem együtt gyermekeim is ágyban vannak, nem kelhetek fel, hogy adjak neked. Mondom nektek, ha nem is kelne fel, és nem is adna neki azért, mert a barátja, tolakodása miatt fel fog kelni, és megadja neki, amire szüksége van. Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak megnyittatik. Melyik apa az közületek, aki fiának kígyót ad, amikor az halat kér tőle, vagy amikor tojást kér, skorpiót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.

Lk 11,5-13.

KÉRDEZD A SZAKÉRTŐT!

Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak megnyittatik. (Lk 11,10)

Amikor el akartam dönteni, hogyan fektessem be a legjobban megtakarításaimat, beszéltem egy pénzügyi tanácsadóval. Amikor fel kellett szerelni egy kültéri elektromos áramkört, akkor villanyszerelőt hívtam. Amikor elromlott a fűnyíróm, elvittem egy javítóműhelybe. A felsorolt esetekben a megoldásra váró feladat a sajátomon túlmutató tudást és készségeket igényelt, ezért szakértőhöz fordultam.
Akkor vajon miért akarok csak a saját tudásomra hagyatkozni, amikor más fontos kérdésről van szó? Amikor útmutatásra és megértésre van szükségem a jelenlegi helyzetemet vagy a jövőmet illetően, senki sem képes ezt jobban megadni számomra, mint Isten.
Jó, ha őszinték vagyunk, amikor kérjük Isten útmutatását, és azt szeretnénk, hogy az életünkre vonatkozó akarata világossá váljon. Kérhetünk szüntelen, kereshetjük folyton, kopogtathatunk újra. Jusson eszünkbe, hogy Isten gyakran üzen nekünk a Biblián keresztül. Forduljunk mindig a legjobbhoz - Istenhez!

Imádság: Drága Istenünk, adj nekünk hitet, hogy bölcsességedre támaszkodjunk! Nyisd meg szívünket, hogy elfogadjuk és kövessük útmutatásodat! Ámen.

Isten mindenkor kész meghallgatni a kéréseimet.
Bob LaForge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK ISTEN ÚTMUTATÁSÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek