2023. június 14. szerda

Semmiféle bomlasztó beszéd ne hagyja el a szátokat, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg Isten Szentlelkét, aki az ő pecsétje rajtatok a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.

Ef 4,29-32.

ÁLLJ MEG ÉS GONDOLD ÁT!

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre. (2Tim 3,16)

Egy barátnőm meglátogatott, és együtt olvastuk a Csendes Percek aznapi áhítatát. A bibliai szakasz a gonosz szolgáról szóló példázat volt, és azzal fejeződött be, hogy "Imádkozz valakiért, akinek meg kell bocsátanod." Beszélgettünk az üzenetről, de többet nem gondoltam rá.
A nap folyamán barátnőmmel együtt bevásárolni indultunk, amikor egy durva üzenetet kaptam, amely nagyon felbőszített. Ahogy ott mérgelődtem és a barátnőmnek panaszkodtam, nagyon finoman emlékeztetett arra, amit reggel olvastunk. Arra biztatott, hogy vizsgáljam meg a dolgot a másik fél szempontjából, és engedjem el a haragomat és az igazamat is. Rájöttem, hogy könnyű dühösnek lenni, de az én haragom nem munkálja Isten igazságát. Isten megadta a szükséges szavakat és társat, akire épp aznap szükségem volt.
Néha könnyebb engedni, hogy érzéseink magukkal ragadjanak, mint megállni és átgondolni, Isten mit mond a helyzetünkről. Tudatosan el kell döntenünk, hogy egyet hátralépünk, és Isten igéjének fényében tekintünk a helyzetre. Remélem, hogy legközelebb, amikor Isten megszólít, sikerül megállnom, és átgondolnom a helyzetet.

Imádság: Atyánk, segíts figyelni arra az indíttatásra, amely igéden és a mellettünk levőkön keresztül érkezik hozzánk! Ha akadályokkal nézünk szembe, segíts bízni benned! Ámen.

Ma figyelni fogok arra, hogyan szólít meg Isten.
Jennifer Kingsley (Alabama, USA)

ADJUNK HÁLÁT A BÁTORÍTÓ BARÁTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek