2023. szeptember 27. szerda

A karmesternek: Kórah fiaié. Ének magas hangra.
Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek. (Szela.)
Egy folyó ágai örvendeztetik Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait. Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve. Népek háborognak, országok inognak, ha az ÚR mennydörög, megretten a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)
Jöjjetek, lássátok az ÚR tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön. Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el. Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)

Zsolt 46,1-11.

TÚL NAGY FALAT

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! (Zsolt 46,11)

A kutya egy nagy darab kenyérrel a szájában jött ki a terasz alól. Nyilvánvaló volt, hogy ez egy általa eltemetett kenyérdarab volt. Köztudott, hogy alkalmanként valamilyen ételmaradékot szokott elásni. Nem számít, mekkorák is ezek a maradékok, nem hagyja a szájából kiesni őket, és azt sem, hogy elvegyék tőle. Mindig megpróbál egyszerre egy nagy falatot bevenni a szájába.
Éppen ma hallottam ezt a mondást "Ez neked túl nagy falat volt!", és eszembe jutott a kutya. Időnként előfordul, hogy anélkül kötelezzük el magunkat felelősségek és határidők mellett, hogy igazán felmérnénk, azok milyen hatással lesznek az életünkre. Ilyenkor nekünk is "túlságosan tele lehet a szánk," és azon morfondírozunk, hogy is fogjuk az egészet megrágni.
Amikor nyomás alatt vagyunk, és úgy érezzük, hogy meg vagyunk terhelve, egyszerűen csak csendben maradni sokszor a legnehezebb dolog. Talán ellentmondásnak érezzük, amikor annyi minden van a tányérunkon. De a csendességünkben Istenre gondolhatunk, megoszthatjuk vele gondjainkat, bölcsességet és útmutatást kérve tőle.

Imádság: Szerető Édesatyánk, adj békét szívünkbe, hogy csendben lehessünk színed előtt akkor is, ha több terhet vállalunk, mint amennyit el tudunk hordozni! Ámen.

Bármennyire is túlterhelt vagyok, időt szakítok arra, hogy elcsendesedjek Isten előtt.
Kate Carroll (Kildare, Írország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÚLTERHELTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek