2023. november 6. hétfő

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek szándéka, mert Isten szerint jár közben a szentekért. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. Mert akiket eleve kiválasztott, azokat eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő sok testvér között legyen elsőszülött. Akikről pedig ezt eleve elrendelte, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.

Róm 8,26-30.

A LÉLEK KÖZBENJÁR ÉRTÜNK

Amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. (Róm 8,26)

A hitbéli utam nem mindig zökkenőmentes. Gyakran szembesülök olyan kihívásokkal, amelyek miatt meglazul a Krisztussal való szoros kapcsolatom, néha annyira, hogy az imádkozás is nehézzé válik. Veszteség, bűntudat, gyász, stressz és megválaszolatlan imák miatt imaéletem könnyen félresiklik.
A következetlen imaélet gyengíti a Krisztussal való kapcsolatunkat. Ilyenkor talán elgondolkodunk: Hol kezdjem el? Hogyan újítsam meg a Krisztussal való kapcsolatomat? Gyakran imáinkban olyan sok mondanivalónk van, de mintha egyszerűen nem lennének meg a megfelelő szavak! Talán azt hisszük, hogy várnunk kellene, míg meg nem találjuk a helyes szavakat. A Róm 8 azonban emlékeztet arra, hogy a Lélek közbenjár értünk.
Az Úr ismeri a szívünket, így nem kell elbátortalanodnunk a jelenleg tapasztalt akadályok miatt. Nem kell megvárnunk a tökéletes pillanatot, hogy helyreállítsuk a Krisztussal való kapcsolatunkat. Mindössze annyit kell tennünk, hogy kérjük Isten Lelkét, járjon közben értünk.

Imádság: Urunk, te ismered a szívünket. Sok mindenért kell imádkoznunk, de a szavak cserben hagynak. Szükségünk van a te Lelkedre, hogy közbenjárjon értünk. Ámen.

Ma akkor is imádkozni fogok, ha nehéz szavakat találnom.
Zithelo Sibanda (Észak-Írország, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI TÁVOL ÉRZI MAGÁT KRISZTUSTÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek