2023. november 10. péntek

A testvéri szeretet maradjon meg közöttetek. A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok, a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok. Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta, mert a paráznákat és a házasságtörőket ítéletével sújtja Isten. Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Ezért bizakodva mondjuk: "Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?"
Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket. Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Zsid 13,1-8.

VENDÉGSZERETET

A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. (Zsid 13,2)

Olyan társadalomban nőttem fel, ahol az emberek gyakran tartózkodók az idegenek vendéglátását illetően. Az ismeretlenek sokszor gyanakvást és félelmet keltenek. Isten azonban azt kívánja tőlünk, hogy legyünk feléjük kedvesek, függetlenül mások előítéleteitől, vagy az újságok címlapjaira kerülő történetektől.
Az idegenek iránti vendégszeretet összeköt minket Istennel és másokkal. Ez egy csodálatos módja annak, hogy kifejezzük és kiterjesszük Isten szeretetét a világra. Némelyik idegen talán nem ismeri Isten szeretetét, és keresztényként a helyi gyülekezetünk és egyházunk négy falán kívülre kell tekintenünk, hogy befogadjuk őket. Amikor vendégszeretetet mutatunk a szomszédságunkban élő emberek felé, és szeretettel látjuk azokat, akik meglátogatják az otthonunkat vagy az utcánkon sétálnak, lehetőségünk van angyalokat vendégül látni.

Imádság: Drága Édesatyánk, bátoríts minket arra, hogy amikor csak tudjuk, gyakoroljuk a vendégszeretetet az idegenek felé! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Kit fogok ezen a héten vendégül látni?
Ediyime Nicholas (Akwa Ibom, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A VÁROSUNKBAN LÉVŐ IDEGENEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek