2023. november 18. szombat

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk természetünknél fogva, éppen úgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyei világba ültetett Krisztus Jézusban, hogy megmutassa az eljövendő világban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

MUNKATERÜLET

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára. (Fil 1,6)

Egyszer séta közben egy építkezési terület mellett haladtam el, ami tele volt kőtörmelékkel. Egy táblán ez a felirat állt: Munkaterület. Az építő munkások az építész által kijelölt tervek szerint haladtak, és idővel elkészült az épület. Néhány hónap múlva újból arra haladtam. Ekkor már elámultam a kész épület szépségén, és csodálattal töltött el a befejezett mű.
Mi is olyanok vagyunk, mint egy munkaterület. Isten mesterművei vagyunk, a Szentlélek formál bennünket az Úr terve szerint. Időnként kívülről szemlélve befejezetlennek tűnhetünk, de a Szentlélek naponta dolgozik rajtunk. Végül a Szentlélek segítségével Isten tökéletességre viszi csodálatos munkáját bennünk, amit már régen elkezdett. Továbbra is higgyünk és bízzunk abban, hogy Isten elvégzi a munkát az életünkben!

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük, hogy elküldted a világba Fiadat, Jézust. Életadó Szentlelked által segíts Krisztushoz hasonlóvá válnunk személyiségünkben és gondolkodásunkban. Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

Isten mindig munkálkodik bennünk.
H. S. Radebe (Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTŐMUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek