2023. december 1. péntek

És tanítani kezdte őket, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie, és el kell vettetnie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól, és meg kell öletnie, de harmadnapon fel kell támadnia. Jézus nyíltan beszélt erről. Péter ekkor félrevonva őt feddeni kezdte; ő azonban megfordulva tanítványaira tekintett, megfeddte Pétert, és ezt mondta: Távozz tőlem, Sátán, mert nem az Isten szerint gondolkozol, hanem az emberek szerint.

Mk 8,31-33.

BÁTORSÁG A CSELEKVÉSRE

Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el. (1Pt 5,8)

Édesanyám annyira jól alkalmazkodott a vaksághoz, hogy látássérült támogató csoportja megkérte, látogassa meg az új tagokat, akiknek segítségre van szükségük. Végül egy tájékoztató füzetet is összeállítottunk gyengén látók számára, de sajnos senki sem akarta kiadni. Az egyik kiadó azt javasolta, hogy mivel az információk olyan gyorsan változnak, jobb lenne blogot írnom.
Nem, én erre nem vagyok képes, gondoltam magamban. Felejtsék el. Amúgy is, hogy tudnának megtalálni egy blogot a látássérültek? Ezeket a negatív gondolatokat ismételgettem, és el is hittem két éven át. Egyszerűen nem volt bátorságom, hogy kilépjek a komfortzónámból.
Egy alkalommal Péter szavait olvasva azon kezdtem töprengeni, vajon így munkálkodik az ördög? Ő akadályoz abban, hogy Istent szolgáljam, és segítsek a látásproblémával küzdőknek?
A negatív gondolatok meghatározhatják mit teszünk, vagy esetemben, mit nem teszünk. A negatív gondolatok helyett azonban Isten megerősítő igéit ismételgethetjük magunkban: "Veled vagyok." "Segítek neked." "Jöjjetek hozzám!"
Ma, hat évvel és 64 bloggal később, örülök, hogy ezekre a bátorító szavakra hallgattam. Isten ígéretei megerősíthetik a hitünket és bátorságot adnak a cselekvésre.

Imádság: Atyánk, add, hogy figyelmesek legyünk hangodra, és adj bátorságot a cselekvésre. Ámen.

Isten segítségével képes vagyok kilépni a komfortzónámból.
Deb Vellines (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A LÁTÁSSÉRÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek