2023. december 2. szombat

Megalkotta tehát Isten a boltozatot, és elválasztotta a boltozat alatt levő vizeket a boltozat felett levő vizektől. És úgy történt. Azután elnevezte Isten a boltozatot égnek. Így lett este, és lett reggel: második nap. Azután ezt mondta Isten: Gyűljenek össze az ég alatt levő vizek egy helyre, hogy láthatóvá váljék a szárazföld! És úgy történt.

1Móz 2,7-9.

CSODAORSZÁG

Erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem. (2Móz 15,2)

Mikor az 1960-as években a Rangoon Egyetemre jártam, részt vettem egy diáktüntetésen. Részvételem miatt a katonai rezsim kirúgott az egyetemről, állambiztonsági törvény alapján letartóztatott, és börtönbe zárt. Magánzárkába kerültem, egy apró cellába.
Hatvan nap elteltével a külső faajtót kinyitották, hogy kiláthassak, de a vasrácsos ajtó zárva maradt. Kéthónapnyi bezártság után rohantam a nyitott ajtóhoz, nagyokat szippantottam a friss levegőből, éreztem a bőrömön a hűvös szellőt, bámultam a zöld fákat, néztem a kék eget, a mozgó felhőket, keresve a fénylő napot. A sötét éjszaka csendjében pedig a fényesen ragyogó csillagokat számoltam, és gyönyörködtem a hold fényében. Sokáig el voltam zárva a csodaországtól, amit Isten számunkra teremtett. Milyen csodálatos világban élünk!
Amikor be voltam zárva, elválasztva a világtól, megtanultam sokkal jobban értékelni a szabadságot, amit elvesztettem, és teljesen új módon ismertem fel Isten teremtésének ajándékát. Most már értem, mit is jelent valójában a szabadság.

Imádság: Kegyelmes Atyánk, bocsásd meg, amikor természetesnek vesszük a szabadságot, és a csodálatos világot, amit nekünk teremtettél. Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

A teremtett világ csodái Isten ajándékai számunkra.
Tun Thwin (Mianmar)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNBEN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek