2023. december 4. hétfő

Amikor továbbhaladtak, Jézus betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.

Lk 10,38-42.

IDŐT SZÁNNI ISTENRE

Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz. (Lk 10,41)

Reggeli áhítataimhoz több mint 35 éve használom a Csendes Perceket. Már nyugdíjas vagyok, de mikor dolgoztam, voltak reggelek, hogy gondolataimat teljesen lekötötte a munka és a család. Néha úgy éreztem, olyan sok dolgom van, hogy muszáj lerövidítenem az áhítatot, hogy nekiláthassak a napi feladataimnak. Utólag látom, hogy fontosabbnak tartottam ezeket a dolgokat, mint az Istennel töltött időt.
Sok példát láthatunk erre a Bibliában is. A Lk 9,57-62-ben két férfi azt mondja, hogy követi Jézust, csak még előbb néhány fontos dolgot elintéznek. A mai igeszakaszban, amikor Jézus meglátogatja Mártát és Máriát, Márta túl elfoglalt ahhoz, hogy az Úrral töltse az időt. Amikor panaszkodik, hogy Mária csak ül, és az Urat hallgatja, Jézus gyengéden megdorgálja. Márta hagyta, hogy a kis dolgok a nagy dolgok útjába álljanak. Meg tudom érteni, hisz én is ugyanezt tettem.
Most már látom, hogy pont azokon a napokon kellett volna több, és nem kevesebb időt imádsággal töltenem, amikor "túl elfoglalt" voltam. Ne az legyen a cél, hogy Jézusnak találjunk egy kis helyet zsúfolt napirendünkben, hanem ő legyen életünk középpontjában!

Imádság: Mennyei Atyánk, tudjuk, hogy néha túlságosan belemerülünk a mindennapi tevékenységekbe. Segíts, hogy tudjunk mindig rád figyelni. Ámen.

Ma szánok időt arra az Istenre, akinek mindig van rám ideje.
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÚLTERHELT EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek