2023. december 5. kedd

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok!
A békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt.

1Thessz 5,16-24.

ÖRÖK ADVENTBEN

Örüljetek az Úrban mindenkor! (Fil 4,4)

Szívem hálával teli, így vágyom és várom az Urat.
Ahogy idősödöm, mind gyakrabban idéződnek fel gyermekkori emlékeim, melyekből az első, Istentől megáldott élményeim bukkannak elő.
Kis hittanos voltam. Advent előtt kaptunk egy papírból kivágott pendelyt, amelynek háromszegletű bevágásait kellett felhajtani, ha sikerült valami jót tennünk. De csak akkor. Szentestére illett, hogy ez az ingecske teljesen ki legyen csipkézve.
András napja vasárnapra esett. Advent első napján tehát kora reggel elmentem a gyógykúthoz és hoztam egy kanna vizet a nagymamának, majd különleges jó érzéssel azonnal fel is hajtottam ez első bevágást az ingecskén. Cselekedtem valami jót, ami kedves lehet Isten előtt is. Tudtam, az Úron kívül senki sem ellenőriz, de a világ minden kincséért sem csaltam volna.
Ó, drága Uram, mily közel voltam hozzád gyermekként, és mily messzire hagytam magam eltávolodni tőled a gonosz hitegetéseivel, melyek azután évtizedek gyötrelmét hozták rám!
De Te, drága Uram, sosem feledkeztél meg rólam! Bár sokáig hagytad, menjek a magam feje után, nem engedted meg, hogy végleg elvesszem. S amikor kétségbeesésemben hozzád kiáltottam, meghallgattál, és Jézus Krisztus szabadításában megtapasztalhattam a számomra is már rég felkínált kegyelmed.

Imádság: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy immár a hála érzetében élhetek, s örök adventben készülhetek hozzád. Ámen.

Jó magunkba tekinteni az adventi várakozásban!?
Szűgyi Zoltán (Budapest, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK ADVENTI MEGTISZTULÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek