2023. december 6. szerda

Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! - mondja Istenetek. Beszéljetek szívhez szólóan Jeruzsálemmel, és hirdessétek neki, hogy letelt rabsága, megbűnhődött bűnéért, hiszen kétszeresen sújtotta az ÚR keze minden vétkéért.
Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az ÚRnak! Készítsetek egyenes utat Istenünknek a kietlen tájon át! Emelkedjék föl minden völgy, süllyedjen le minden hegy és halom, legyen az egyenetlen egyenessé és a dombvidék síksággá! Mert megjelenik az ÚR dicsősége, látni fogja minden ember egyaránt. - Az ÚR maga mondja ezt.
Egy hang szól: Kiálts! Én megkérdeztem: Mit kiáltsak? Minden test csak fű, és minden szépsége, mint a mezei virágé. Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az ÚR szele. - Bizony, csak fű a nép! Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad.
Magas hegyre menj föl, ki örömhírt viszel a Sionnak, harsány hangon kiálts, ki örömhírt viszel Jeruzsálemnek! Kiálts, ne félj! Mondd Júda városainak: Itt van Istenetek! Az én Uram, az ÚR jön hatalommal, karja uralkodik. Vele jön szerzeménye, előtte jön, amiért fáradozott. Mint pásztor, úgy legelteti nyáját, karjára gyűjti a bárányokat, ölébe veszi őket, az anyajuhokat szelíden terelgeti.

Ézs 40,1-11.

KÉSZÍTS HELYET!

Egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! (Ézs 9,5)

1975 októberében egy majdnem végzetes autóbalesetem volt: elmozdult a csípőm, megsérült a térdem, eltörtek a bordáim és az arcomon vágott sebek voltak. Több műtét után két hétig a kórházban kezeltek, majd hazaengedtek, hogy otthon gyógyulhassak tovább.
Advent első napjaiban az elmúlt karácsonyok emlékei kerítettek hatalmukba: az ajándékozás, levélírás, sütés, cukorkészítés, a fények, az összejövetelek, kantáták, öröménekek és az ünnepi istentiszteletek. Könnyes arccal feküdtem az ágyban, és felkiáltottam: "Drága Istenem, hogy fogok egyáltalán a karácsonyra készülni?" Ekkor ismerős szavak jutottak eszembe: "Ő lakjon hát minden szívben." Rájöttem, semmi mást nem kell tennem, mint előkészíteni a szívem Krisztus újbóli befogadására.
És milyen áldásokat kaptam! A gyerekeim mellettem voltak és segítettek. Elfogadtam lelki testvéreim segítségét, akik az otthonom körül dolgoztak. Felfedeztem a szolgálat útjait, miközben lábadoztam. Amikor tudtam mankóval közlekedni, részt vettem három eseményen, amitől teljes lett a karácsonyom. Halljuk meg az elhívást, és készítsünk helyet Krisztusnak a szívünkben!

Imádság: Istenünk, kérünk nyisd meg szívünket, hogy újra elfogadjuk Krisztust, és örömmel szolgáljuk őt. Ámen.

Hogyan készítek helyet Krisztusnak a szívemben?
Betty J. Smith (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MŰTÉT UTÁN LÁBADOZIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek