2023. december 7. csütörtök

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,14-21.

VALAMI ÚJ

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen. (Ef 3,20-21)

Két csodálatos gyermekünk van. Ahogy cseperedtek és függetlenebbé váltak, egyre izgatottabb lettem a növekvő szabadságomtól. De rájöttem, hogy többé már nincs szükségük annyira a segítségemre, és lehangoltnak éreztem magam. Aggódtam, hogy az életemben már nem jön semmi új. Az Úr arra biztatott, hogy legyek önkéntes a közösségemben. Azóta bibliaolvasó-kört vezetek, mentorként működök, és más feladatkörökben is dolgozok. Sok új dolgot tapasztaltam, és sok embert ismertem meg.
Az élet bizonyos szakaszaiban könnyen válhatnak egyhangú rutinná mindennapjaink. A változatosság hiánya reményvesztetté és depresszióssá tehet. De sosem szabad megfeledkeznünk, hogy Isten többet tartogat számunkra. Isten sokkal jobban ismer minket, mint mi magunkat. Ha úgy érezzük, belefásultunk megszokásainkba, kérhetjük szerető Atyánkat, hogy mutasson számunkra valami újat. Lehet ez új gondolkodásmód, új életmód, vagy egy váratlan változás, amitől minden jobbá válik. Minden nap ajándék, amelyet az Úr ad, hogy örömöt találjunk benne. Isten új kegyelmet ad nekünk ma, holnap és mindvégig a jövőben.

Imádság: Istenünk, bocsásd meg, amikor hagyjuk, hogy a félelem visszatartson bennünket. Segíts, hogy örömmel és bátran fogadjuk az általad kínált új élményeket. Ámen.

Isten valami újat tartogat számomra.
Kim Bond (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HÁLÁSAK LEGYÜNK AZ ÚJ KEZDETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek