2023. december 8. péntek

A karmesternek: Dávid zsoltára.
Várva vártam az URat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és az iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet. Új éneket adott a számba, Istenünknek dicséretét. Sokan látják ezt, félik az URat, és bíznak benne. Boldog ember az, aki az ÚRba veti bizodalmát, nem igazodik a kevélyekhez és az elvetemült hazugokhoz. URam, Istenem! Sok csodás tervet vittél véghez értünk, nincs hozzád fogható. Szeretném hirdetni és elmondani, de több annál, mint amit fel tudnék sorolni.

Zsolt 40,1-6.

AMIT NEM TUDUNK KIFEJEZNI

Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben! (Zsolt 56,9)

Néhány évvel ezelőtt előrehaladott májrákot diagnosztizáltak azóta elhunyt édesanyámnál. Ez hitem nagy próbatétele volt. Gyakran, amikor elöntött az édesanyám elvesztésétől való félelem, kerestem a kórházban egy félreeső helyet, ahol keserű könnyekre fakadtam, és magamba roskadva imádkoztam érte.
Időnként, amikor túlságosan erőt vesz rajtunk a bánat, fájdalom, terhek nehezednek ránk, képtelenek vagyunk mindezt szavakba önteni. Lehet, hogy csak egy sóhaj, nyöszörgés vagy sírás, ami kijön a torkunkon imádkozáskor. Olykor, amit nem tudunk szavakkal kifejezni, azt a könnyeink mondják el, és ez az imádság egyik legtisztább és legőszintébb formája. Isten tudja, mi van a szívünkben. Isten értékel és nagyra becsül minden imát, bármilyen formában is fejezzük ki.

Imádság: Istenünk, tudjuk, hogy megpróbáltatásaink megerősítik hitünket, és közelebb visznek minket Krisztushoz. Amikor elveszítjük az erőnket, juttasd eszünkbe, hogy közel vagy hozzánk. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe... Ámen." (Mt 6,9-13)

A könnyeim olyan imák, amelyek elérik Istent, amikor nem tudok beszélni.
Wati Mollier (Nagaland, India)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN TUDNAK IMÁDKOZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek