2023. december 9. szombat

Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött. Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság. Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől. És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának nevezte el. Így lett este, és lett reggel: első nap. Azután ezt mondta Isten: Legyen boltozat a vizek között, hogy elválassza egymástól a vizeket! Megalkotta tehát Isten a boltozatot, és elválasztotta a boltozat alatt levő vizeket a boltozat felett levő vizektől. És úgy történt. Azután elnevezte Isten a boltozatot égnek. Így lett este, és lett reggel: második nap. Azután ezt mondta Isten: Gyűljenek össze az ég alatt levő vizek egy helyre, hogy láthatóvá váljék a szárazföld! És úgy történt. Azután elnevezte Isten a szárazföldet földnek, az összegyűlt vizeket pedig tengernek nevezte el. És látta Isten, hogy ez jó. Azután ezt mondta Isten: Növesszen a föld növényeket: füveket, amelyek magvakat hoznak, és különféle gyümölcsfákat, amelyek gyümölcsöt teremnek, és majd abban magvuk lesz a földön. És úgy történt. Hajtott tehát a föld növényeket: különféle füveket, amelyek magvakat hoznak, és különféle gyümölcstermő fákat, amelyeknek magvuk van. És látta Isten, hogy ez jó. Így lett este, és lett reggel: harmadik nap.

1Móz 1,1-13.

ISTEN TEREMTMÉNYEI

Így készült el az ég és a föld és azok minden serege. (1Móz 2,1)

Néhány éve egy Alaszkai utazáson vettünk részt a nővéremmel. Isten teremtésének dicsőségét fedeztem fel mindenütt: a kék óceán, a fenséges hófödte hegyek, a csillogó gleccserek, a fehérfejű rétisasok, a grizzly medvék, a jávorszarvasok, a fókák és a bálnák, hogy csak néhány példát említsek. Csak álltam csodálattal, és próbáltam mindent magamba fogadni. Szerencsésnek éreztem magam, hogy 10 napig élvezhettem ezt a sok szépséget.
Amikor hazatértem, rájöttem, hogy továbbra is körülvesz Isten teremtményeinek áldása. Ahol lakom, ott nincsenek hegyek, gleccserek, vagy óceán, és nem látni bálnákat, grizzly medvéket, jávorszarvasokat vagy fókákat. Viszont vannak magas juharfák, lélegzetelállítóan virágzó bokrok, csicsergő madarak és mókusok. Van napsütés és kék ég, valamint zivatar és hóvihar is. Minden évben négy különböző évszak szépségét élvezhetem.
Mindenhol körülvesz minket Isten teremtett világa. Néha mindezt természetesnek vesszük. Elfelejtünk időt tölteni azzal, hogy valóban lássuk, mi van előttünk. Nem kell új helyekre mennünk ahhoz, hogy lenyűgözzön Isten világa. Nézz körül; szépség vesz körbe minden nap!

Imádság: Teremtő Istenünk! Segíts, hogy ne vegyük természetesnek teremtményeidet. Emlékeztess, hogy a világunk nem létezne a kezed munkája nélkül. Ámen.

Ma igyekszem észrevenni Isten szépségét magam körül.
Lorraine Baldus (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek