2023. december 10. vasárnap

Történt pedig azokban a napokban, hogy Augusztusz császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Kviriniusz volt a helytartó. Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely.

Lk 2,1-7.

ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJA

Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott (Lk 2,4)

Sokan minden évben a tökéletes karácsony elképzelésével lépünk be az adventi időszakba. Zökkenőmentes és biztonságos utazásokról, vidám összejövetelekről, a betegségek elkerüléséről, tökéletes és örömmel fogadott ajándékokról álmodunk. De ritkán kapjuk meg ezt az ideálisan elképzelt karácsonyt!
Ahogy az első karácsony sem volt tökéletes. A kormány rendeletet adott ki, így Mária és József összepakolták, amire szükségük volt, és Betlehembe mentek. Ahogy Mária a terhessége végéhez közeledett, valószínűleg az utolsó dolog, amire vágyott, hogy elhagyja otthonát és baráti közösségét.
Talán az advent első hetében van néhány olyan helyzet, ami már messze van az ideálistól. Családi feszültségek, anyagi terhek, egészségügyi kihívások, munkahelyi stressz - ezek bármelyike ellophatja az örömünket. De Isten abban az élethelyzetben jön velünk, amiben most vagyunk, és nem abban, amelyet elképzelünk magunknak. Azok a körülmények, amelyeket rossz néven veszünk, nem változtatják meg a karácsony igazságát. Az első betlehemi karácsony emlékeztet, hogy Isten velünk jön és az örök szeretet fényét kínálja nekünk.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, szükségünk van jelenlétedre minden helyzetben. Jöjj és légy velünk ebben az adventben abban a valóságban, amiben épp vagyunk. Ámen.

Isten életünk minden helyzetében velünk van.
Mark H. Crumpler (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK UTAZNAK KARÁCSONYKOR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek