2023. december 11. hétfő

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

ISTEN, AZ ATYA

Már anyám ölében is rád voltam utalva, anyám méhében is te voltál Istenem. (Zsolt 22,11)

Apám sohasem volt jelen az életemben. Gyerekkoromban küszködtem és szomorú voltam, amikor az apák napjával kapcsolatos házifeladatot kaptunk, vagy amikor hallottam a barátaimtól, hogy az apjuk hogyan volt a családjuk középpontja.
Középiskolás koromban egy barátom elhívott a templomba. Sokan a barátaim közül is a családjaikkal együtt részt vettek az istentiszteleten. Időnként vágyakozás töltött el, amikor megláttam az apákat a családjukkal együtt.
A főiskolán megismerkedtem egy lánnyal, aki szerette az Istent. Egyik nap a hitről beszélgettünk. Őt is az anyja nevelte, és ő is megtapasztalta azokat a nehézségeket, amelyek abból adódtak, hogy nem ismeri az apját. Elmondta, hogy amióta keresztény lett, Istent apaként ismerte meg.
Bizonyságtétele mélyen visszhangzott a szívemben, és könnyek folytak le az arcomon a kisebbrendűségtől, amit apám hiánya miatt éreztem. Ezután megosztott velem olyan igeverseket, amelyek őt is megvigasztalták. Azon a napon megértettem, mit jelent, hogy van egy mennyei Atyám, aki teremtett engem. És nagyon megvigasztalódtam.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük vigasztalásod, hogy tudjuk, életünk van benned. Segíts megvigasztalni testvéreinket, ahogyan te vigasztaltál minket. Ámen.

Ahogy mennyei Atyám megvigasztal, úgy tudok másokat megvigasztalni.
Yuka Akama (Okinava prefektúra, Japán)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYSZÜLŐS CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek