2023. december 12. kedd

A harmadik napon menyegző volt a galileai Kánában, és ott volt Jézus anyja. Meghívták Jézust és tanítványait is a menyegzőre. Amikor elfogyott a bor, Jézus anyja így szólt hozzá: Nincs boruk. Mire Jézus azt mondta: Vajon énrám tartozik ez, vagy terád, asszony? Nem jött még el az én órám. Anyja így szólt a szolgákhoz: Bármit mond nektek, tegyétek meg! Volt ott hat kőveder a zsidók tisztálkodási rendje szerint, amelyekbe egyenként két vagy három metréta fért. Jézus így szólt hozzájuk: Töltsétek meg a vedreket vízzel! És megtöltötték színültig. Majd ezt mondta nekik: Most merítsetek, és vigyetek a násznagynak! Ők pedig vittek. Amikor a násznagy megízlelte a vizet, amely borrá lett, mivel nem tudta, honnan van, csak a szolgák tudták, akik a vizet merítették, odahívta a vőlegényt, és így szólt hozzá: Minden ember a jó bort kínálja először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat: te pedig mostanáig tartogattad a jó bort. Ezt tette Jézus első jelként a galileai Kánában, így jelentette ki dicsőségét, és tanítványai hittek benne.

Jn 2,1-11.

NINCS HIÁNY

Jézus így válaszolt: Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! - te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet. (Jn 4,10)

Egy ideig hiány volt az élelmiszerboltokban az ellátási lánc problémái miatt. Azzal viccelődtem, hogy a kedvenc kekszeim eltűntek az ütközetben. Egy nap hallottam, hogy valaki így panaszkodik a termékmenedzsernek: "Hol vannak a sárgadinnyék? Miért nincs sárgadinnye ezen a héten?" A menedzser így válaszolt: "Ez most egy őrült helyzet. Tegnap nem kaptunk sárgarépát, előző nap pedig nem érkezett saláta. Nem látjuk egyik napról a másikra, hogy mi érkezik meg vagy mi nem."
Amikor a násznép kifogyott a borból Kánában, az az ellátási lánc hirtelen szakadását jelezte. A házigazdák zavarának csúcspontja volt, hogy egy nyilvános ünnepségen elfogyott a bor. Ekkor Jézus anyja, Mária megkérte Jézust, hogy szerezzen bort. A történet többi részét ismerjük: Jézus véghezvitte első csodáját, amikor a vizet borrá változtatta.
Míg az anyagi világban az ellátási láncok korlátozhatják bizonyos dolgok jelenlétét, addig a szellemi térben Isten ajándékai végtelenek és könnyen elérhetőek. Urunk továbbra is mindent megad, amire szükségünk van a bővölködő élethez.

Imádság: Istenünk, gondviselőnk, hálásak vagyunk, hogy a rólunk való gondoskodásod soha nem szűnik meg. Tölts be örök szereteteddel és megbocsátó kegyelmeddel. Ámen.

Isten kegyelme és szeretete egész nap, minden nap elérhető.
Mike C. Bertoglio (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉLELMISZERHIÁNNYAL KÜZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek