2023. december 13. szerda

A hatodik hónapban pedig Isten elküldte Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó József jegyese volt. A szűznek pedig Mária volt a neve. És hozzálépve így szólt az angyal: Üdvöz légy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van! Mária megdöbbent e szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. Az angyal ezt mondta neki:
Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál Istennél! Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak. Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának nevezik majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját, ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége. Mária megkérdezte az angyalt: Hogyan lehetséges ez, mivel én férfit nem ismerek? Az angyal így válaszolt neki: A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. Íme, Erzsébet, a te rokonod is fiút fogant öregségére, és már a hatodik hónapjában van az, akit meddőnek mondanak, mert Istennek semmi sem lehetetlen. Mária ezt mondta: Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint! És eltávozott tőle az angyal.

Lk 1,26-38.

KIÉ A KARÁCSONY?

Mária: Történjék velem a te beszéded szerint! (Lk 1,38)

Az egyedülállók csoportjában arra kerestük a választ, hogy a karácsonyi időszak milyen érzésekkel tölt el minket. Miután hallottam, hogy mindenki olyan szavakat mondott, hogy örömteli, családias és izgalmas, zavarban éreztem magam, hogy mit is mondjak. Tízéves koromtól karácsonykor mindig szomorú és magányos voltam. Minél idősebb vagyok, annál nehezebb. A harmincas éveimben járva a családban én vagyok csak egyedülálló. Számomra a karácsony még mindig szomorú ünnep.
A karácsonyi ebéd és ajándékozás után mindenki elvonul, hogy házastársával töltsön egy kis időt, miközben én a gyerekekre vigyázok. Közben gondolkodok, kinek van szüksége a karácsonyra? Mária története és válasza jut eszembe, amelyet Gábriel angyalnak mondott. Egy jegyben járó fiatal lánynak azt mondani, hogy egy gyermeknek ad életet, inkább problémás, mint természetfeletti. Mária mégis így válaszolt: Történjék velem a te beszéded szerint! Mária tudta, hogy ez a helyzet bajba sodorhatja, mégis hittel elfogadta Isten tervét az életére nézve.
Engem zavar, hogy nem tudom, férjhez megyek-e még? De Mária arra tanít, hogy Isten terveit hittel elfogadni csodálatos megtapasztalásokra vezet. Kinek van szüksége karácsonyra? Karácsony mindazoké, akik szeretnék hittel fogadni Isten tervét az életükre nézve, még akkor is, ha ez problémával jár.

Imádság: Uram, legyen úgy az életemben, ahogy te szeretnéd. Segíts növekedni a hitben, és őrizz meg az aggódástól. Ámen.

Ahogy Mária, én is hittel, reménykedve fogadhatom Isten tervét.
Maria M. Maitland (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KARÁCSONYT SZOMORÚSÁGGAL ÜNNEPLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek