2023. december 16. szombat

Hallottátok, hogy megmondatott: "Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet." Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy így mennyei Atyátoknak fiai legyetek, mert ő felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak testvéreiteket köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.

Mt 5,43-48.

SZERETNI ELLENSÉGEINKET

Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket. (Mt 5,44)

Amikor édesanyámmal egy telefonos átverés áldozatai lettünk, nemcsak szégyelltem és kínosan éreztem magam, hanem dühös is voltam. Az első gondolatom az volt, hogy rosszat kívánjak azoknak, akik becsaptak minket.
Azonnal felhívtam lánytestvéreimet, hogy elmondjam nekik, mi történt, és arra számítottam, hogy ők is dühösek lesznek. De az első dolog, amit a legfiatalabb húgom mondott, azok a szavak voltak, amelyeket Jézus tanított nekünk. Azt mondta, hogy imádkozzak azokért, akik bántottak, ne gyűlöljem őket, és ne hagyjam, hogy a harag eluralkodjon rajtam.
Az egyik legnagyobb kihívás, amelyet Jézus állított elénk, hogy szeressük az ellenségeinket. Emberi ösztönünk arra biztat, hogy visszaüssünk azoknak, akik bántottak minket. Jézus azonban magasabb mércét állít elénk. Ahelyett, hogy gyűlölet és harag töltene el azok iránt, akik bántottak, imádkoznunk kell értük. Jézus még akkor is ezt tette, amikor a kereszten függött.
Nem volt könnyű, de hallgattam a nővéremre. És valóban, a haragom eltűnt. Szégyenérzetem megmaradt, de a haragomat elengedtem. Ma azt remélem, hogy Isten megáldja azokat, akik becsaptak, és megismerik Jézust, és általa egy jobb életet.

Imádság: Úr Jézus, köszönjük, hogy jó példát adtál elénk, és arra tanítasz, hogyan szeressük ellenségeinket. Ámen.

Nem kell haragot tartanom azok felé, akik megbántottak.
Steven R. Schlesselman (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A TELEFONOS ÁTVERÉS ÁLDOZATAIÉRT ÉS ELKÖVETŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek