2023. december 18. hétfő

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok!
A békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt.

1Thessz 5,16-24.

FÜTYÜLNI TANULNI

Szüntelenül imádkozzatok! (1Thessz 5,17)

Emlékszem, milyen küzdelmes volt megtanulnom fütyülni. Napokig kísérleteztem eredmény nélkül. Ám semmi sem tántoríthatott el a sikertől. Nem kértem segítséget, csak fújtam és fújtam, míg meg nem történt. Nagyszerűen éreztem magam, hogy tudok fütyülni, s miután kitanultam a csínját-bínját, csak gyakoroltam és gyakoroltam. Csodás időszak volt.
Amit megtanultam, az a kitartás volt - egy olyan lelki követelmény, amely végigvonul a Szentíráson. Isten arra utasította Izraelt, hogy bízzon és higgyen. Az Újszövetség írói arra bátorították a híveket, hogy tartsák meg és éljék a hallott igét, mert Krisztus hamarosan visszajön.
A kitartásra való hajlandóság egy fütyülni akaró gyerekből olyan gyerekké formált, aki alig várta, milyen új hangokat képes alkotni a szája és a tüdeje. Később a kitartás számomra azt is jelentette, hogy nem csupán megismerni akarom Isten igéjét, de engedni is, hogy jobbá formáljon. (Jak 1,22)
Továbbra is kíváncsi vagyok, milyen új dalt hallok Isten Lelke által, ha kitartóan, hűségesen követem Krisztust.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy kitartóak legyünk kegyelmed ajándékainak megismerésében. Köszönjük Krisztust és mindazokat, akik kitartásukkal megmutatják hitüket. Ámen.

Isten meg tud változtatni, ha kitartok.
R. Martin Armstrong (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK IMÁJUKRA VÁLASZT VÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek