2023. december 20. szerda

A nekem adott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: aki a prófétálás ajándékát kapta, az a hit szabálya szerint prófétáljon; aki a szolgálat ajándékát kapta, az végezze szolgálatát; a tanító a tanítást, a vigasztaló a vigasztalást, az adakozó szerénységgel, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,3-8.

MIT ADHATOK?

Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. (2Kor 12,9)

Minden karácsonykor kissé lehangolt leszek. Ebben az időszakban a keresztények sok dolgot tesznek mások életének jobbítására. De a legtöbb tevékenységet koromnál fogva már nem végezhetem, nem tudok vezetni és fizikai munkát végezni.
Egy karácsony alkalmával azonban hallottam a "Little Drummer Boy" (A kis dobos fiú) c. dalt. Ez megváltoztatta a nézőpontomat: már nem azt látom, mit nem tudok megtenni, hanem azt, hogy mit tudok. A dal szövege elmondja, hogy a kis dobos nem tudott ajándékot venni, vagy valami nagy dolgot tenni a kis Jézusnak, így azt hitte, nincs mit felajánlania. Aztán rájött, hogy egyvalamit megtehet: énekelhet neki egy dalt.
Abbahagyva a töprengést, hogy mit nem tudok megtenni, arra kezdtem koncentrálni, amit igen. Tudok imádkozni, vidám és barátságos lenni azokkal, akikkel találkozom a nyugdíjasklubban, meg tudom ünnepelni Jézus születésnapját. Isten segít megtennünk olyan dolgokat, amikről nem is gondoltuk, hogy képesek vagyunk rá. És Isten megjutalmaz a látszatra kicsiny tetteinkért is, melyek az ő dicsőségét szolgálják. Ahogy a kis dobos, aki a legeslegjobb dalt adta Jézusnak, mi is megtehetjük a tőlünk telhetőt, hogy dicsőítsük Istent szolgálatunkkal.

Imádság: Drága Urunk, hadd tegyük a legjobbat érted, amit tudunk. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Bár ajándékot nem adhatok, azt ajánlom Istennek, amim van.
Ken Claar (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, CSAK KEVESET ADHATNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek