2023. december 22. péntek

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok.

Róm 12,9-14.

AZ IMÁDSÁG EREJE

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. (2Kor 1,3-4)

Édesanyám 52 éves volt, amikor szívrohamban meghalt. Nem volt szívbeteg, és egészséges volt, ezért hirtelen halála nagy megrázkódtatás volt a családomnak és nekem. Nem sokat beszéltünk anyámról, mert attól féltünk, hogy ha beszélünk róla, az még több fájdalmat okozna.
De ezekben a nehéz időszakokban Isten velünk volt. Édesanyám istenfélő és istenszerető emberként megtanított minket Istent szeretni, és továbbra is családként imádkoztunk reggelente, ahogyan korábban. Apám folyamatosan imádkozott a család vigaszáért. A barátok és a rokonok szintén imádkoztak értünk.
Az imák hatására békét és vigaszt nyertem. Éreztem, Isten ott van a családommal és velem. A családunk és a barátaink szeretete és támogatása segített nekünk túljutni ezen a nagy veszteségen, és abban, hogy újra normálisan éljük az életünket.
Isten mindannyiunkat elküld, hogy segítsük és támogassuk egymást a bajban. Akár jól ismerünk valakit, akár nem, keresztényként az a küldetésünk, hogy másokért imádkozzunk, hiszen mindannyian egyek vagyunk Krisztusban.

Imádság: Istenünk, köszönjük szeretetedet és vigasztalásodat, amely erőt ad, hogy tovább tudjunk menni. Ámen.

Hogyan tudok vigasztalni valakit, aki gyászol?
Ruth Haroon (Pandzsáb, Pakisztán)

IMÁDKOZZUNK A SZÜLEIKET GYÁSZOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek