2023. december 24. vasárnap

Miután elmentek tőlük az angyalok a mennybe, a pásztorok így szóltak egymáshoz: Menjünk el Betlehembe, és nézzük meg azt, ami ott történt, amit az Úr tudtunkra adott. Elmentek tehát sietve, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő kisgyermeket. Amikor meglátták őt, elmondták mindazt, amit erről a kisgyermekről az angyalok hirdettek, és mindenki, aki hallotta, elcsodálkozott azon, amit a pásztorok mondtak nekik. Mária pedig mindezeket a beszédeket megjegyezte, és szívében forgatta. A pásztorok pedig visszatértek, dicsőítve és magasztalva Istent mindazért, amit hallottak és láttak, úgy, ahogyan ő megüzente nekik.

Lk 2,15-20.

ADVENT 4. VASÁRNAPJA

Mária pedig mindezeket a beszédeket megjegyezte, és szívében forgatta. (Lk 2,19)

Újszülött kislányom szobája csendjében végre megértettem Mária töprengését. Azokban a drága pillanatokban, miután a lányom elaludt a karjaimban, a gondolataim cikáztak a vajúdás hosszú óráitól a pillanatig, amikor a lányomat a mellkasomra fektették, majd amikor bátyja először tartotta a kezében. Csodáltam a szülés csodáját, és hogy mennyire félelmetes és csodálatos teremtések vagyunk. Hálát adtam Istennek, amiért megengedte, hogy ilyen fontos szerepet tölthessek be egy új élet világra jöttében.
Nem tudhatjuk, hogy Mária mire gondolt azon a szent éjszakán. Csak sejthetjük, hogy min töprengett ez a kimerült fiatal anya, amikor a pásztorok hangja elhalkult az éjszakában. Új szülőnek lenni eléggé lehengerlő érzés. De vajon milyen érzés lehetett Máriának tudni, hogy gyermeke azért született, hogy mindannyiunkat megmentsen. Bizonyára ez már szinte elviselhetetlen volt. Így hát elgondolkodott. Hagyta, hogy a gondolatok és érzelmek újra és újra átjárják a szívét, miközben hálát adott Istennek, amiért elhívta arra, hogy döntő szerepe legyen a világ megváltásában.
Miközben a megtestesülést ünnepeljük, legyen a mi szívünk is tele csodálattal és áhítattal, és gondoljuk át, hogyan hív Isten minket arra, hogy Krisztus fényét és életét vigyük a világba.

Imádság: Istenünk, áldd meg ünnepi gondolatainkat. Tölts el minket Mária reményével és csodálatával. Ámen.

Isten milyen módon hív arra, hogy szeretetet vigyek a világba.
Jennifer Christenson (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISS ÉS BABÁT VÁRÓ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek