2023. december 26. kedd

Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja igazságotok gyümölcsét. Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely általunk hálaadást szül Isten iránt. Mert ez az Isten előtti szolgálat nemcsak enyhít a szentek nyomorúságán, hanem sokakat hálaadásra is indít Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. Ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,10-15.

A KARÁCSONY MELEGSÉGE

Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony mondom nektek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát. (Mt 10,42)

A családom és a környezetem rendszerint csak hagyja, hogy elteljen a karácsony. Én általában egy karácsonyi koncertet nézek, vagy templomba megyek és a kedvenc ételemet eszem karácsonykor.
Egyik évben valami mást akartam csinálni karácsony napján. Úgy döntöttem, hogy meglátogatom az egyik barátomat a kórházban. Először kissé furán éreztem magam, hiszen a kórházi látogatásnak semmi köze nincs a karácsonyhoz. A Szentlélek azonban bátorított. Feltöltődtem szeretettel, örömmel és békességgel. Éreztem Isten jelenlétét azon a karácsonyi napon.
Hajlamosak vagyunk a karácsonyt örömteli és néha csillogó ünnepléssel összekötni. De ez az ünnep alkalom arra is, hogy emlékezzünk Isten szeretetére, és hagyjuk, hogy a Szentlélek átragyogjon szavainkon és cselekedeteinken. Istennek tetszik, ha megosztjuk a szeretetet és megáldja az életünket.
Még ha nem is tudunk vásárolni ajándékot vagy nagy társaságot vendégül látni karácsonykor, akkor is örülhetünk. Az a legfontosabb, hogy Jézust alázatos és imádó szívvel fogadjuk. És a kapott áldásokat örömmel megoszthatjuk a rászorulókkal.

Imádság: Jézusunk, köszönjük, hogy magadat adtad élő áldozatként. Azzal ünnepeljük jóságodat, hogy megosztjuk azt másokkal. Ámen.

Ezen a karácsonyon Isten szeretetét akarom bemutatni másoknak.
Kumalawaty Sundari (Jakarta, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZOMORÚAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek