2023. december 29. péntek

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt Isten egyszülött Fiának nevében. Az ítélet pedig az, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak. Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei. Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy nyilvánvalóvá legyen cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat.

Jn 3,16-21.

FELLÉPÉS

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Családunkban négy fiú közül én vagyok a legfiatalabb. Bátyáim sokszor vittek bele olyan dolgokba, amelyek bajba kevertek. A szüleim gyakran meg is róttak, de volt, hogy valamelyik bátyám előállt és magára vállalta a történtek következményeit.
Ha egy fivér átvállalja a büntetést helyettem, csak csekély része annak a szeretetnek, amit Jézus érez irántunk. Jézus ismer minket és a hibáinkat is, mégis annyira szeret minket, hogy vállalta a fájdalmat, megalázást, kínt és a legrosszabb büntetést - a halált. De a bátyámmal ellentétben Jézus nem volt hibás semmiért, ártatlan volt. Azért "lépett fel", mert végtelen a szeretete irántunk. Ahogy a mai ige mondja, "Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Mindezt azért tette, hogy életünkben itt és az örökkévalóságban Istent és az ő alkotását dicsőíthessük. Ez a kegyelem, a szeretet és a megbocsátás tökéletes példája.

Imádság: Mennyei Atyánk, add, hogy mindig szeretettel válaszoljunk a te áldással teli szeretetedre és bocsánatodra. Ámen.

Jézus szeret, jól tudom!?
Steven "Paul" Simmons (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HÁLÁSAK LEGYÜNK ISTEN KEGYELMÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek