2023. december 31. vasárnap

Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek! Ti se kérdezzétek tehát, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, és ne nyugtalankodjatok! Mert ilyesmikért a világ pogányai törik magukat, a ti Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van ezekre. Inkább keressétek az ő országát, és ezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne félj, te kicsiny nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot!
Adjátok el vagyonotokat, és adjátok alamizsnául, szerezzetek magatoknak el nem avuló erszényeket, el nem fogyó kincset a mennyben, ahol a tolvaj nem férkőzhet hozzá, a moly sem emészti meg. Mert ahol a ti kincsetek van, ott lesz a ti szívetek is.

Lk 12,27-34.

RÉGI HÍREK

Aggódásával ki tudná közületek meghosszabbítani az életét csak egy perccel is? (Lk 12,25)

"Cindy, átválogatnád a fősulis és a munkahelyi dobozaid? Kérlek rakd ki, amire már nincs szükséged!" - kért meg anyukám. A szüleim épp átszortírozták a rengeteg kacatot, ami az évek során felgyülemlett három gyerek felnevelése közben.
A régi dolgaim közt turkálva régi esszéket és beadandókat találtam, amik a tanári diplomámhoz kellettek. A jegyek és firkált üzenetek láttán eszembe jutott a sok stressz, a sürgető határidők és a bukástól való állandó félelem. Egy olyan időszakba csöppentem vissza, ahol a sürgetettség és a jövő miatti félelem dominálta az életem. Mi hasznom származott ebből a sok pánikból? Semmit sem értem el vele, csupán a stressz fojtogató érzetét a gyomromban. A dolgok, amik akkor olyan fontosak voltak, ma már nem is számítanak.
Az állandó aggódás teljes időpazarlás, hisz egy nap majd, mint a régi beadandóim, csak felesleges, múltbeli hírekké válnak. Nem kell a múltba ragadnunk, engednünk kell magunknak a folyamatos megújulást. Bár nehéz volt felszámolni a régi dolgozatokat és a rájuk szánt időt, ez volt a helyes lépés, mert csak a múltat reprezentálják, nekem pedig Istennel reménységem van a jövő felől.

Imádság: Istenünk, taníts minket kitisztítani elménket és életünket. Segíts bízni, hogy naponta megújítasz minket. Ámen.

Ma minden gondomat átadom Istennek.
Cindy Lee (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A JÖVŐ MIATT AGGÓDÓ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek