2024. február 4. vasárnap

Jézus pedig leült a templomi persellyel szemben, és nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz a legkisebb pénzt. Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Mert mindannyian a fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindent beledobott, amije csak volt, az egész vagyonát.

Mk 12,41-44.

ADD TOVÁBB!

Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. (Mk 12,43)

Néhány évvel ezelőtt, mikor egy új gyülekezetbe próbáltunk beilleszkedni, egy kedves gyülekezeti tag mindig továbbadott nekünk egy példányt a Csendes Percekből. Akkoriban a gyerekeink általános- és középiskolások voltak, és az életünk nagyon sűrű volt. Azon gondolkodtunk, hogyan tudunk mindennap időt szakítani egy közös áhítatra. Kezdetben próbáltunk néhány percet elcsípni reggeli után, mielőtt a gyerekek elindultak iskolába, a napi pörgés megkezdése előtt. Ez hamarosan csodálatos reggeli rutinná vált! Néha előfordult, hogy valami közbejött, és elmaradt a reggeli áhítat. De hamar rájöttünk, hogy azok a napok, melyek áhítattal indultak, sokkal gördülékenyebben teltek, mint azok, melyeken ez elmaradt.
Évtizedekkel később még mindig a Csendes Percekkel indítjuk a napot, és most már mi is továbbadunk belőle barátoknak és rokonoknak, ahogyan barátunk tette régen. Az évek során életünket gazdagították a világ minden táján élő keresztények üzenetei. És mindez azzal kezdődött, hogy valaki alázatosan megosztotta velünk Krisztus szeretetét.

Imádság: : Segíts Urunk, hogy továbbadjuk másoknak a szeretet nagylelkű ajándékait, amit tőled kaptunk! Ámen.

A jó cselekedetek Isten szeretetének nagylelkű ajándékai.
Diana Clark (Rhode Island, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI SZÍVESEN FOGADOTT MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek