2024. február 8. csütörtök

A karmesternek: Dávid zsoltára.
Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. Nappal a nappalnak adja át e szót, éjjel az éjjelnek adja tudtul. Nincs szó, és nincs beszéd, hangjuk sem hallatszik, mégis eljut hangjuk az egész földre, szavuk a világ végéig. Sátrat készített a napnak, amely mint vőlegény jön ki szobájából, örül, mint egy hős, hogy futhat pályáján. Elindul az ég egyik szélétől, átível a másik széléig, nincs rejtve melege elől semmi.
Az ÚR törvénye tökéletes, felüdíti a lelket. Az ÚR intő szava határozott, bölccsé teszi az együgyűt. Az ÚR rendelkezései helyesek, megörvendeztetik a szívet. Az ÚR parancsolata világos, ragyogóvá teszi a szemet. Az ÚR félelme tiszta, megmarad örökké. Az ÚR döntései igazak, mindenben igazságosak, kívánatosabbak az aranynál, sok színaranynál is, édesebbek a méznél, a csurgatott méznél is.
Szolgádat is figyelmeztetik: ha megtartja azokat, jutalma bőséges. A tévedéseket ki veheti észre? Titkos bűnök miatt ne büntess meg! A kevélységtől is tartsd távol szolgádat, ne uralkodjék rajtam. Akkor feddhetetlen maradok, sok bűntől mentesen. Fogadd kedvesen számnak mondásait és szívem gondolatait, URam, kősziklám és megváltóm!

Zsolt 19.

CSODÁLATTAL

Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. (Zsolt 19,2)

Nemrég kempingezni mentem a barátaimmal. Ahogy a tábortűz előtt ültem, és lábaim a lángok fényében melegedtek, felnéztem az éjszakai égboltot pettyező csillagokra. Mivel régóta a városban élek, évek óta nem láttam ilyen tisztán a csillagokat. Sok emlék jutott eszembe, amikor régen a csillagos ég alatt ülve átéreztem a teremtés hatalmasságát. A 19. zsoltár írójához hasonlóan abban a pillanatban tudtam, hogy Isten jó, mert megtapasztaltam keze munkájának jóságát.
Egész hétvégén, miközben túráztunk, úsztunk és élveztük a szabad levegőt, éreztem, milyen finom részleteket szőtt Isten a teremtésbe. Eszembe jutott, hogy a természet milyen befolyással van egész létünkre, és hogyan hatja át minden érzékünket. Úgy gondolom, Isten a természetet azért teremtette mindent áthatóvá, hogy irányítsa figyelmünket. A Zsolt 19,5-7 arról szól, hogy a nap melege hogyan hat a Föld minden részére, ahogyan körbemegy az égen. Ugyanígy Isten szeretete minden részünkre hatással van, ha Istenben maradunk.

Imádság: : Istenünk, köszönjük teremtésed jóságát. Segíts emlékeznünk arra, hogy teremtett világ szépsége az irántunk való szeretetedet tükrözi! Ámen.

Megtapasztalhatom Isten jóságát az engem körülölelő világban.
Avery Ochs (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ISTENT KERESIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek