2024. február 11. vasárnap

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.

Lk 10,38-42.

A JÓ RÉSZ

Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle. (Lk 10,41-42)

2016-ban sclerosis multiplex betegséggel diagnosztizáltak. Sokszor képtelen voltam ellátni a legalapvetőbb tevékenységeket is. Idegi eredetű fájdalmak, gyengeség és izomgörcsök gyötörtek. Egy időben haszontalannak és magányosnak éreztem magam. Azt gondoltam, talán a legjobb napjaim már mögöttem vannak.
Aztán olvastam Mária és Márta történetét. Mártát idegesítette, hogy Mária nem segít neki a Jézus és tanítványai vendégül látásához szükséges előkészületekben. Jézus megnyugtatta Mártát, hogy Mária pont ott van, ahol lennie kell - az ő közelében. Ez a történet segített meglátnom, hogy még a tehetetlenség idején is lehetséges hasznosnak lennem. Kezdtem elengedni az irányítást, és csak ülni Jézus lábainál, szeretni őt és érezni az ő szeretetét. Mialatt munkaképtelen voltam, Isten segített növekedni a hitben a Biblia olvasása és más lelki gyakorlatok által.
A diagnózis óta eltelt években sikerült folytatnom a teljes idejű munkámat a helyi főiskolán. Kutyákat is tartok, és önkéntesként többfajta jótékonysági eseményen veszek részt. Megnyugtató számomra, hogy Jézus mindig velem van, és használni tud a szolgálatában a fizikai állapotomtól függetlenül.

Imádság: : Úr Jézus, nyugtass meg szereteteddel, amikor haszontalannak és magányosnak érezzük magunkat! Köszönjük, hogy velünk jössz az úton. Ámen.

Kinek kell ma lennem: Máriának vagy Mártának?
Patsy D. Fields (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ERŐSEBBÉ VÁLJUNK A HITBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek