2024. február 17. szombat

Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. Haragudhattok, de ne vétkezzetek: a nap ne menjen le haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. A tolvaj többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. Semmiféle bomlasztó beszéd ne hagyja el a szátokat, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg Isten Szentlelkét, aki az ő pecsétje rajtatok a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.

Ef 4,25-32.

A SZERETET SZAVAI

Lépes méz a kedves beszéd: édes a léleknek és gyógyulás a testnek. (Péld. 16,24)

Középiskolai angoltanárom előírta, hogy naplót vezessünk, és péntekenként beszedte a heti bejegyzéseket. Egyszer a naplómban egy diáktársammal való kellemetlen helyzetemről írtam. A szünetben a szekrényemnél leejtettem egy füzetet a mellettem álló lány lábára. Bocsánatot kértem, de dühös reakciója miatt, - kiváltképpen, ahogy a barátjának hangosan panaszkodott - kicsinek és megszégyenültnek éreztem magam. Leírtam az érzéseimet, feltételezve, hogy a tanár úgysem olvassa el a naplóinkat, csak ellenőrzi, megírtuk-e. A következő hétfőn azonban észrevettem, hogy beleírt a naplómba. Kiemelte a jó tulajdonságokat, melyeket észrevett bennem, és arra bátorított, hogy én is így tekintsek magamra. Bár úgy éreztem, lelepleztek, tanárom törődő, figyelmes válasza megvigasztalta a lelkem.
A szavaknak súlyuk van, mély nyomokat hagynak a körülöttünk élőkben. Ezért utasítja Pál az efezusiakat, hogy szabaduljanak meg a keserűségtől, a bosszútól, a haragtól, és cseréljék le mindezeket egymást építő, jobbító beszédre. Még ha súlyos igazságokat is kell egymással megosztanunk, kifejezhetjük magunkat könyörületesen. Minden nap lehetőség nyílik jótékony, segítő szavakkal fordulnunk mások felé.

Imádság: : Szerető Istenünk, tégy késszé bennünket, hogy a szeretet és az élet szavait mondjuk a körülöttünk élőknek. Hadd legyen beszédünk együttérző és bátorító. Ámen.

Isten segítségével szavaimmal mások épülését fogom szolgálni.
Allison Wilson Lee (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY SZERETETTEL TUDJUNK SZÓLNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek