2024. február 23. péntek

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

VIGASZTALÁS NEHÉZ IDŐKBEN

Amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. (2Kor 1,5)

2000 áprilisában éppen hazaértem, amikor megcsörrent a telefon, és ezeket a szavakat hallottam egy kaliforniai orvostól: "A lánya snowboardos sérülést szenvedett. Sajnálattal közöljük önnel, hogy soha többé nem fog járni".
Miután felfogtuk a hír okozta sokkot, a férjemmel és a fiammal felszálltunk a következő repülőre, hogy meglátogassuk. Nem tudhattam, hogy mi vár rá. De, amit utólag tudok, az a következő: Isten minden egyes lépésnél vigasztalt minket a következő hónapokban és években. Isten bátorítást adott egy kerekesszékes nőtől, szállást olyan szülők otthonában, akik hasonló körülményeken mentek keresztül, és együttérző munkaadókat, akik továbbra is fizettek nekem, miközben én ott maradtam, és a lányommal együtt tanultam arról a másfajta életről, amelyet mostantól élni fog. Isten vigasztalását éreztem mindezekben a részletekben, még a legsötétebb pillanataimban is.
A lányunk sok műtéten ment keresztül az évek során, de ő kitartott és kitűnően teljesített. Kaliforniában maradt, és saját életet kezdett élni, és egy támogató csoportot vezet, hogy segítsen megvigasztalni más gerincvelő-sérülteket. Dicsérjük Istent a bátorítás és vigasztalás sokféle formájáért, amit nekünk adott!

Imádság: : Istenünk, adj reményt azoknak, akik életüket megváltoztató sérüléseket szenvednek. Köszönjük, hogy bármit is tapasztalunk, te velünk vagy, vigaszt és reményt adsz. Ámen.

Mivel Isten megvigasztal engem, én is tudok vigaszt nyújtani.
Patricia Vine (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A GERINCSÉRÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek