2024. február 25. vasárnap

Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az ÚRhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani. Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim — így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál.

Ézs 55,6-9.

EZ A KEZDET

Bizony, a ti gondolatitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál." (Ézs 55,8-9)

Miért gondoljátok, hogy ez az ösvény itt végződik? - kérdezte az idegenvezető, amikor a kastély körüli gondosan ápolt ösvényen sétáltunk. 9 éves fiam megszólalt: Talán ez nem is a vége, hanem a kezdete. Mindnyájan elmosolyodtunk ezen a bölcs meglátáson.
Több évvel ezelőtt ugyanez a fiunk sokat küszködött az óvodában a kézírással. Baljóslatúnak tűnt ez a kezdet a tanulását illetően. Sok imádkozás után kivettük az általános iskolából, és elkezdtük otthon tanítani. Az iskolai tanulási nehézség csupán a kezdete volt a sokéves otthoni együtt tanulásunknak. Ennek része volt a kastélytúra is.
Az élet tele van akadályokkal, amik elbátortalanítanak, s arra gondolunk, hogy talán nem érjük el a céljainkat. Ézsaiás emlékeztet, hogy Isten útjai különböznek a miénktől. Isten más perspektívából látja a helyzetünket, mint mi a korlátozott elképzelésünkkel. A fiam megjegyzése az ösvénnyel kapcsolatosan arra figyelmeztetett, hogy minden körülmények között bízzak Isten perspektívájában, és tudjak reménykedni abban, hogy ami jelenleg a végnek tűnik, az akár egy kezdet is lehet.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts nekünk elhinni, hogy te ismered a szükségeinket! Kétségbeesés helyett segíts, hitben járnunk! Ámen.

Nehéz körülményekben is bízhatok Isten tervében.
Sherry Graf (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT ÉS A HÁZI OKTATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek