2024. február 28. szerda

Hiszen tudjuk, hogy az egész teremtett világ együtt sóhajtozik és együtt vajúdik mind ez ideig. De nemcsak ez a világ, hanem még azok is, akik a Lélek zsengéjét kapták: mi magunk is sóhajtozunk magunkban, várva a fiúságra, testünk megváltására. Mert üdvösségünk reménységre szól. Viszont az a reménység, amelyet már látunk, nem is reménység, hiszen amit lát valaki, azt miért kellene remélnie? Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor állhatatossággal várjuk. Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek szándéka, mert Isten szerint jár közben a szentekért. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. Mert akiket eleve kiválasztott, azokat eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő sok testvér között legyen elsőszülött. Akikről pedig ezt eleve elrendelte, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.

Róm 8,22-30.

ISTEN HALLJA KIÁLTÁSAINKAT

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. (Róm 8,26)

A szívem zakatolt, és egészen összezavarodtam, mert az apám kórházba került. Szerencsére az imaköri találkozások és a hívő testvérek közössége tartotta bennem a lelket. Mindenki máshol tartott a Jézussal közös úton, de mindannyiunknak volt hite és reménye. Az olvasmányok, gondolatok és üzenetek mind-mind megérintettek, de a szorongásom nem múlt el. Amikor imakérésekre került sor, minden vágyam volt, hogy édesapámra kérjek áldást, de éreztem, meg sem tudok szólalni a szomorúságtól. Erőtlen és néma voltam.
Az egyik hívő testvér, aki ismerte a helyzetem, rám mosolygott, majd felállt és így imádkozott: Kérünk Urunk, óvd betegeinket, akik szenvednek és gyógyulást várnak, és támogasd az őket ápolókat is! Könnybe lábadt a szemem. Hálával telve békességet éreztem. Szerető, Mennyei Atyám hallotta a kiáltásom, és megengedte, hogy más adjon hangot a kérésemnek.

Imádság: : Szerető Istenünk, köszönjük, hogy meghallgatsz minket és körbeveszel a szereteteddel. Ámen.

Nyugalommal tölt el, hogy Isten mindig meghallgat.
Cindy Lee (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁPOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek