2024. április 1. hétfő

Amikor elmúlt a szombat, a magdalai Mária és Mária, Jakab anyja, valamint Salómé illatos keneteket vásároltak, hogy elmenjenek, és megkenjék Jézus holttestét. A hét első napján, korán reggel, napkeltekor elmentek a sírbolthoz, és így beszélgettek egymás között: Ki hengeríti el nekünk a követ a sírbolt bejáratáról? Amint felnéztek, látták, hogy a kő el van hengerítve, pedig igen nagy volt. És amikor bementek a sírboltba, látták, hogy egy fehér ruhába öltözött ifjú ül jobb felől, és megrettentek. De az így szólt hozzájuk: Ne féljetek! A názáreti Jézust keresitek, akit megfeszítettek? Feltámadt, nincsen itt. Íme, ez az a hely, ahova őt tették. De menjetek el, mondjátok meg a tanítványainak és Péternek, hogy előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt, amint megmondta nektek. Kijöttek, és elfutottak a sírbolttól, mert remegés és rémület fogta el őket; és senkinek sem mondtak el semmit, mert féltek.

Mk 16,1-8.

INDULJ EL!

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! (Péld 3,5)

Miközben Jézus feltámadásának történetét olvastam a Mk 16-ban, megakadt a szemem valamin. A magdalai Mária és Mária, a Jakab anyja, valamint Salómé a sírhoz tartottak, hogy megkenjék Jézus testét. A harmadik vers egyértelműen azt írja, hogy nem tudták, ki fogja elmozdítani a követ a sír bejáratától, hogy elvégezhessék, amiért mentek. Ezek az asszonyok mégis mentek, és ők lettek az elsők, akik értesültek Krisztus feltámadásának dicsőséges híréről. Micsoda kiváltság!
Erről eszembe jutottak esetek, amikor éreztem, hogy Isten vezetne valamerre, de én hezitáltam. Győzködtem magam, hogy úgysem sikerülne, mert az akadályt, ami előttem áll, nem tudom egyedül legyőzni. Mennyi mindent nem tettem meg a túl sok habozás miatt! Mennyi áldásról maradtam le, mert nem indultam el hitben, és nem bíztam Istenben, hogy megadja a szükséges segítséget!
Évekkel ezelőtt, mikor egy állás és szolgálat miatt másik államba költöztem, kaptam a barátaimtól egy táblácskát, amin ez áll: "Isten akarata soha nem fog oda vezetni, ahol az ő kegyelme nem tud megtartani." Imádkozom, hogy ezek a szavak és az evangéliumi asszonyok példája mindig eszembe jussanak, amikor Isten hív, és a bizonytalanság ellenére is el tudjak indulni.

Imádság: : Mennyei Atyám, segíts, hogy a te vezetésedre, és ne a magam eszére támaszkodjak! Ámen.

Bízom Istenben, és hitben elindulok.
Lisa Stackpole (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY BÍZNI TUDJUNK ISTENBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek