2024. április 4. csütörtök

Amikor Jézus meglátta a sokaságot, felment a hegyre, és miután leült, odamentek hozzá tanítványai. Ő pedig megszólalt, és így tanította őket:
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent. Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.

Mt 5,1-12.

BÉKESZERZŐK

Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. (Mt 5,9)

Életünk során emberek sokfajta csoportjával állunk kapcsolatban, mely lehet a család, gyülekezet, szomszédok, munkatársak és más csoportok. Sokszor szeretnénk, ha azok, akikkel közösségben vagyunk, osztanák a véleményünket és elképzeléseinket. Ez a fajta hozzáállás viszont sok konfliktust és problémát okoz. Ha mindannyian kialakítanánk magunkban egyfajta nyitottságot mások véleményének és érveinek meghallására, sokkal békésebb közösségeknek és párbeszédeknek adna helyet a világ.
Ahogy öregszem, egyre inkább hiszem, hogy felebarátként feladatunk a másikat meghallgatni és elfogadni, amennyire csak lehetséges. Jézus int, hogy törekedjünk békére a kapcsolatainkban. Ennek érdekében próbáljunk mindent megtenni. Ahogyan a Gal 6,9-ben is olvassuk: "A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk".

Imádság: : Békesség Istene, add, hogy törekedjünk a békére a világban! Adj nekünk nyitottságot azok felé, akikkel találkozunk! "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, ment mi is megbocsájtunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe" (Lk 11,2-4). Ámen.

Ma törekszem mások meghallgatására és elfogadására.
Hugh J. Johnson Jr. (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY BÉKETEREMTŐK TUDJUNK LENNI A KAPCSOLATAINKBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek