2024. április 5. péntek

Amikor a tanítványok közelébe értek, nagy sokaságot láttak körülöttük, írástudókat is, akik vitatkoztak velük. Amint meglátták Jézust, az egész sokaság felbolydult, és eléje futott, hogy köszöntse őt. Ő pedig megkérdezte tőlük: Miről vitatkoztok velük? A sokaságból így felelt neki valaki: Mester, elhoztam hozzád a fiamat, akiben néma lélek van; és ahol hatalmába keríti, földhöz vágja őt, habzik a szája, és megmerevedik. Szóltam a tanítványaidnak, hogy űzzék ki, de nem tudták. Jézus így válaszolt nekik: Ó, hitetlen nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt elém! Odavitték hozzá, és amikor meglátta Jézust a lélek, azonnal megrázta a fiút, úgyhogy az a földre esve fetrengett, és habzott a szája. Jézus megkérdezte a fiú apjától: Mióta gyötri ez a betegség? Ő pedig ezt válaszolta: Gyermekkora óta. Gyakran vetette tűzbe is meg vízbe is, hogy elpusztítsa. De ha valamit tehetsz, légy segítségünkre, könyörülj rajtunk! Jézus pedig ezt mondta neki: Ha tehetsz?! Minden lehetséges annak, aki hisz. A fiú apja azonnal felkiáltott: Hiszek! Segíts a hitetlenségemen! Amikor látta Jézus, hogy összefut a sokaság, ráparancsolt a tisztátalan lélekre ezt mondva neki: Te néma és süket lélek, én parancsolom neked: menj ki belőle, és ne menj bele többé! Az pedig felkiáltott, erősen megrázta őt, és kiment belőle. A gyermek olyan lett, mint a halott, úgyhogy sokan azt mondták: meghalt. Jézus azonban kezét megragadva felemelte, és az felkelt. Amikor azután Jézus bement egy házba, a tanítványai megkérdezték tőle maguk között: Mi miért nem tudtuk kiűzni? Ő pedig ezt mondta nekik: Ez a fajta semmivel sem űzhető ki, csak imádsággal.

Mk 9,14-29.

AZ ÉLET VIHARAI

Vesd az ÚRra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz. (Zsolt 55,23)

Zsibbad a lábam, anya! - kiáltott fel 14 éves lányom. A múlt hónapban végig zsibbadt - tette hozzá. Az orvos sclerosis multiplexet, az idegrendszert érintő betegséget állapított meg. Az időszakos látásvesztés és mozgásképtelenség nehezen volt elviselhető egy aktív életet kedvelő fiatal lány számára. A szteroidok hatékonyak voltak, de mellékhatásokkal jártak.
Özvegy anyaként magányosnak és reményvesztettnek éreztem magam. A lányommal kapcsolatos álmaim szertefoszlottak. Ő azonban megőrizte életkedvét, és továbbra is vidáman mosolyogva folytatta a mindennapokat. Előbb fogadta el a diagnózist, mint én.
Hamar ráébredtem, hogy csak Krisztus tudja békére váltani kétségbeesésemet. Isten nem ígért nekünk stresszmentes, aggodalmak nélküli életet; de soha nem hagy el bennünket. Amikor Isten elé visszük aggodalmainkat, bízva abban, hogy ő átvisz minket az élet viharain, az örömünknek nem kell ingadozva követni életkörülményeink változásait. Isten várja, hogy gondjainkat átadva békét találjunk.

Imádság: : Drága Urunk, segíts, hogy minden körülmények között örvendjünk és bízzunk benned! Ámen.

Amikor háborgó vizekkel nézek szembe, Isten soha nem hagy magamra, és nem mond le rólam.
Sylvia Engen Espe (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A SZÜLŐKÉRT, AKIKNEK NEHÉZ ELFOGADNI GYERMEKÜK BETEGSÉGÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek