2024. április 6. szombat

Isten parancsa és ígérete Józsuénak
Csak légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,7-9.

ERŐ A FOLYTATÁSHOZ

Ne hagyd abba a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. (Józs 1,8)

Az első kerékpárom egy fekete Mongoose típusú jármű volt, ezüst díszítéssel. Emlékszem a színtiszta örömre, amit a gyerekkori biciklizés jelentett, és az általa adott szabadságra. De volt egy gond: még mindig támkereket kellett használnom. Rengetegszer megpróbáltam oldalkerekek nélkül biciklizni, de végül feladtam. Évtizedeken át szégyelltem, és szorongást okozott számomra, hogy nem tudok biciklizni.
Harmincas éveimben a feleségem maratonra edzett. Vele akartam lenni az edzései alatt, ezért újra elővettem a régi "ellenségemet". A YouTube-nak köszönhetően az ott talált új ismeretekkel felvértezve egy órán belül bicikliztem! Figyelemre méltó, hogy milyen akadályokat tudunk legyőzni, ha elszántan és bölcsen közelítjük meg őket.
Életünk Krisztusban nagyban hasonlít ehhez. Nem számít, mennyi időt töltünk Jézussal imádkozva, a Szentíráson elmélkedve, attól még erőfeszítéseket is kell tennünk egy feladat megoldásához. Hasonlóképpen, bármennyire is igyekszünk, nem tudjuk legyőzni az akadályokat a Krisztustól kapott bölcsesség nélkül. Ha állhatatosságunk mellé társul az ő jelenléte és a bölcsesség, melyet a lelki gyakorlatokkal érhetünk el, akkor sikerülhet.

Imádság: : Urunk, vezess minket, és jelenléteddel formálj minket! Ámen.

Amikor Istenre hagyatkozom, erőt és bölcsességet kapok.
Robert A. Perales (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERÉKPÁROSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek