2024. április 8. hétfő

Amikor Jézus beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: Uram, ments meg minket, elveszünk! De ő így szólt hozzájuk: Mit féltek, ti kicsinyhitűek? Ekkor felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és minden elcsendesült. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?

Mt 8,23-27.

VIHARBAN

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. (Ézs 41,10)

Mindössze egyéves voltam, amikor a családom Kelet-Pakisztánból (ma Banglades) Nyugat-Bengáliába, Indiába költözött. Menekültként több, mint hét évig egy sátorban laktunk, amit a kormány biztosított számunkra. Egy forró nyári este heves vihar készülődött. Egy nyílt téren játszottunk, a nővérem aggódni kezdett, és a biztonság kedvéért visszavitt minket a sátrunkba.
Amint visszaértünk, olyan erős szél támadt, hogy attól tartottunk, elveszítjük a sátrat és minden holminkat. Elképzelve, milyen lenne, ha elveszítenénk a sátrunkat, és nem lenne lakhelyünk, elkezdtem imádkozni Istenhez. Úgy éreztem, hogy az imám nem ér célba. De aztán könyörögni kezdtem Jézusnak: Nincs másik sátrunk. Ha ez tönkremegy, hol fogunk lakni? A sátor sarkánál fogtam a kötelet, és felkiáltottam: Segíts, Jézus! Meglepetésemre a szél fokozatosan gyengülni kezdett, és végül elállt.
Ez az élmény örök hatással van az életemre. Isten meghallgat minket, amikor segítségért kiáltunk. Jézus valóban velünk van minden viharban.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy velünk vagy akkor is, amikor életünk nehéz időszakain megyünk keresztül. Ámen.

Jézus velem van minden viharban.
Subodh C. Mondal (Delhi, India)

IMÁDKOZZUNK A MENEKÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek