2024. április 9. kedd

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: „Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része”, vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: „Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része”, vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok tagja van, mégis egy a test.

1Kor 12,12-20.

TÍZ EMBER IMÁDKOZOTT

Kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. (ApCsel 2,42)

Néhány évvel ezelőtt úgy éreztem, hogy valami hiányzik az életemből. A napjaim értelem és cél nélkül teltek. Ennek ellenére, ahelyett, hogy Istenhez fordultam volna segítségért, más, téves helyeken kerestem a megelégedettséget, amitől csak még üresebbnek éreztem magam. De küzdöttem azért, hogy megváltoztassam az életem, és Isten felé forduljak.
A gyülekezeti csoportom a lelki egészségre fókuszált, és bíztatta a tagjait, hogy osszák meg egymással küzdelmeiket. Eleinte nem mertem az ürességemről beszélni. A legtöbben az erősséget, függetlenséget és sikert értékelik, nem pedig a törékenységet vagy szükséget. Végül megnyíltam a csoportnak, és segítséget kértem.
A találkozó után tíz ember kezdett el imádkozni értem. Nem sokkal később kezdtem érezni Isten jelenlétét és erejét a körülményeimben, ami elterelte a figyelmem a zavaró tényezőkről. A prédikációk, áhítatok és bibliai versek Isten gondoskodására emlékeztettek. Mindezek együtt segítettek Istenre tekinteni.
Sebezhetőnek lenni nem volt könnyű. Amikor azonban segítséget kértem, azt tapasztaltam, hogy mellém álltak. A csoport tagjai rendszeresen meglátogattak, és bátorítottak. Imádságaik és Isten válaszai reményt adtak, hogy ő új célt ad, és megadja mindazt, ami hiányzik az életemből.

Imádság: : Köszönjük Istenünk, hogy válaszolsz gyülekezeti imádságainkra. Szükségünkben segíts támogatást kérni! Ámen.

Amikor segítségre van szükségem, másokhoz fordulok.
Jennifer Kirsch (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek