2024. április 10. szerda

Samárián kellett pedig átmennie, és így jutott el Samária egyik városához, amelynek Sikár volt a neve. Ez közel volt ahhoz a birtokhoz, amelyet Jákób adott fiának, Józsefnek. Ott volt Jákób forrása. Jézus az úttól elfáradva leült a forrásnál; az idő délfelé járt. Egy samáriai asszony jött vizet meríteni. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! Tanítványai ugyanis elmentek a városba, hogy ennivalót vegyenek. A samáriai asszony ezt mondta: Hogyan? Te zsidó létedre tőlem kérsz inni, mikor én samáriai vagyok? Mert a zsidók nem érintkeztek a samáriaiakkal. Jézus így válaszolt: Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! — te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet. Az asszony így szólt hozzá: Uram, merítőedényed sincs, a kút is mély, honnan vennéd az élő vizet? Talán nagyobb vagy te atyánknál, Jákóbnál, aki ezt a kutat adta nekünk, és aki maga is ebből ivott, sőt fiai és jószágai is? Jézus így válaszolt neki: Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne. Az asszony erre ezt mondta: Uram, add nekem azt a vizet, hogy ne szomjazzam meg, és ne kelljen idejárnom meríteni. Jézus így szólt hozzá: Menj el, hívd a férjedet, és jöjj vissza! Az asszony így válaszolt: Nincs férjem. Jézus erre ezt mondta: Jól mondtad, hogy férjed nincs, mert öt férjed volt, és akivel most élsz, nem férjed: ebben igazat mondtál. Az asszony így felelt: Uram, látom, hogy próféta vagy. A mi atyáink ezen a hegyen imádták Istent, ti pedig azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben van az a hely, ahol Istent imádni kell. Jézus így válaszolt: Higgy nekem, asszony, hogy eljön az óra, amikor nem ezen a hegyen, nem is Jeruzsálemben imádjátok az Atyát. Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt imádjuk, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidók közül támad. De eljön az óra, és az most van, amikor igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.

Jn 4,4-24.

BIZTOS VAGY BENNE, URAM?

Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve. (Zsolt 46,6)

Ez a telefonhívás nagyon emlékezetes. A házam katasztrófa volt, tele szennyes ruhákkal és mosatlan edényekkel. Az egyik lányom mérges lett rám, és hirtelen letette a telefont. Még a kutya is barátságtalan volt aznap. Teljes kudarcnak éreztem magam.
A gyülekezeti vezetők megkérdezték tőlem, hajlandó lennék-e laikus vezetőként szolgálni a következő négy évben, amire én azt válaszoltam: Biztos, hogy engem akartok erre a feladatra? Abban a pillanatban nem éreztem sikeresnek a saját életemet, még kevésbé méltónak, hogy abban a pozícióban szolgáljak. Mégis, bármennyire is rendezetlen voltam, látták, hogy Isten munkálkodik az életemben. A bibliai samáriai asszonyra gondoltam, és arra, hogy olyan sokan nem akarták volna, hogy ő legyen Krisztus legjobb képviselője. Mégis tökéletesen képviselt minket, akik Krisztust követjük.
Ha növelni akarjuk a gyülekezetet, és szíveket akarunk Krisztushoz vinni, hinnünk kell, hogy minden szív érdemes rá. Hinnünk kell, hogy saját szívünk is méltó arra, hogy Isten szeretetét megosszuk másokkal. Új szolgálatomban nem próbálom eltitkolni rendetlen és tökéletlen életemet. Nyíltan megosztom másokkal. Szeretném, ha tudnák azok, akik küzdenek valamivel, hogy nincsenek egyedül. Ebben Krisztussal együtt vagyunk.

Imádság: : Kegyelmes és szerető Istenünk! Segíts, hogy alázattal és őszintén kövessünk oda, ahová vezetsz. Ámen.

Isten ismer és szeret engem minden körülmények között.
Kimberly Rice Smith (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉLTATLANNAK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek